Новият премиер на Великобритания Лиз Тръс обеща да избяга от

...
Новият премиер на Великобритания Лиз Тръс обеща да избяга от
Коментари Харесай

Лиз Тръс: Имам смел план, който да засили икономиката чрез намаляване на данъците и реформи

Новият министър председател на Англия Лиз Тръс даде обещание да " избяга от бурята " на икономическата рецесия и да възвърне Англия. В първата си тирада, откакто бе публично назначена на поста, тя направи послание на " Даунинг стрийт " 10.

Икономиката, енергетиката и здравните грижи са трите целта, които очерта Лиз Тръс в първото си послание като министър председател на Англия.

" Първо ще направя по този начин, че Англия да проработи още веднъж. Имам самоуверен проект, който да ускори стопанската система посредством понижаване на налозите и промени. Ще понижа налозите, с цел да възнаградя трудолюбието, което ще разреши и на бизнеса и вложенията да порастват. Мисията на моята промяна е Англия да работи, гради и просперира ".

Минути след прекъсването на изсипалия се над Лондон пороен дъжд и пред събралите се пред публични вход на Даунинг Стрийт 10, Тръс даде обещание да се оправи с непостижимите сметки за сила, като пое ангажимент да предприеме дейности за това още през тази седмица:

" Ще се погрижим за това хората да не се сблъскват с непостижимите сметки за сила. Ще се погрижим за това да бъдат издигнати лечебни заведения и пътища. Ще се оправя с енергийната рецесия, провокирана от войната на Путин. Тази седмица ще подхваща дейности, с цел да се оправя със сметките за сила и да подсигуря нашите бъдещи енергийни доставки ".

Тръс разгласи и желанията си за здравна промяна, като собствен трети приоритет:

" На трето място ще се погрижа хората да могат да си записват без проблем часове при лекаря и да получат здравните услуги, от които се нуждаят. Ще стабилизираме нашите здравни услуги. Като подчертаваме върху стопанската система, енергетиката и здравните услуги ще подсигурим на страната ни пътя за дълготраен триумф ".

По-рано 47-годишната някогашна министърка на външните работи, която е и четвъртия министър председател от Консервативната партия за последните шест години, пое властта след не напълно обичайната гала, провела се отвън Бъкингамския замък.

Тя получи утвърждението на Елизабет Втора, която ѝ разпореди сформиране на държавно управление. Заради проблемите с напредването на кралицата ритуалът се състоя в имението ѝ Балморал в Шотландия, където Борис Джонсън подаде оставка след 1 139 дни на поста, а Лиз Тръс бе назначена.

Предстои новият министър председател на Англия да разгласи и министрите си в държавното управление.

Докато Лиз Тръс говореше пред " Даунинг стрийт 10 ", по близките улици стачкуващи скандираха протестни лозунги и пускаха мощна музика, включително и песента " Mad World " (в превод: " Луд свят " ), съобщи ДПА.

Всичко това можеше да се чуе и до момента в който Тръс говореше.

В края на речта си Тръс се усмихна и помаха на публицистите и на парламентаристите от нейната партия, пристигнали да изслушат словото ѝ и бе бурно приветствана от депутатите.

Същевременно говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи, че по-късно през днешния ден американският президент Джо Байдън ще се обади по телефона на Тръс, съобщи Франс прес.

" С неспокойствие чакам да задълбочим специфичната връзка сред нашите две страни и да работим в тясно съдействие по международните провокации ", написа пък Байдън в Туитър.

Говорителката на Белия дом сподели, че има един въпрос, който внася ужас в тази специфична връзка. Байдън постоянно е бил явен по отношение на непрекъснатия си интерес към Северна Ирландия.

" Нашият приоритет си остава да съхраним постигнатото от съглашението за Разпети петък и да запазим мира, стабилността и просперитета на Северна Ирландия ", акцентира тя, визирайки контракта от 1998 година, поставил завършек на спора в Северна Ирландия.

 

Тръс желае обаче да пренапише протокола за Северна Ирландия, допълващ контракта за Брекзит сред Лондон и Брюксел. Съединени американски щати постоянно са поставяли като изискване за комерсиално съглашение с Обединеното кралство спазването на този текст, който планува отворена граница с Република Ирландия, отбелязва Франс прес.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР