Новият премиер на Испания Педро Санчес, който бе издигнат на

...
Новият премиер на Испания Педро Санчес, който бе издигнат на
Коментари Харесай

Ще има ли изненади в състава на новото испанско правителство?

Новият министър председател на Испания Педро Санчес, който бе повдигнат на власт от необикновен съюз от съперничещи си партии, няма да включи представители на крайнолявата партия " Подемос " в кабинета си, сподели негова сътрудничка, представена от Ройтерс.

Санчес пристигна ненадейно на власт в следствие от корупционен скандал, който смъкна държавното управление на консерватора Мариано Рахой. Неговата Социалистическа партия обаче държи едвам 84 места от 350 в Народното събрание и не е ясно какъв брой време би съществувало държавното управление му.
 
" Подемос ", която оказа помощ на Санчес да смъкна от власт Рахой, съобщи, че желае да взе участие в държавното управление. Партията желае великодушна обществена политика и по-строги регулации и налози за банките.

 
На въпрос дали в новото държавно управление ще има министри от " Подемос " сътрудничката на Санчес Маргарита Роблес съобщи за радио Кадена Копе: " Не, не. Позицията на Педро Санчес е ясна. Това ще е държавно управление на Социалистическата партия, държавно управление на малцинството. "
 
Друг помощник на Санчес, Хосе Луис Абалос, съобщи за телевизия " Ла Секста ", че съставът на новия кабинет ще бъде разгласен доникъде на идната седмица и че е допустимо в него да има самостоятелни претенденти, които не са членове на Социалистическата партия.-->
 
Той акцентира, че всички партии, които смъкнаха Рахой, са срещу предварителни избори, само че призна, че държавното управление може да се сблъска с твърда съпротива в Народното събрание и да се стигне до предварителен избор.

 
Сред локалните медии даже левоцентристкият " Паис " се съмнява, че държавното управление на Санчес ще изкара доникъде на 2020 година, когато завършва мандатът на настоящия парламент, отбелязва Ройтерс.
 
" Никое държавно управление, което не разполага с поддръжката на урните, няма нужната легитимност да реализира съживяването, икономическата рационализация и политическите промени, от които се нуждае Испания. Правителството, което ще сформира Педро Санчес, може да е само краткотрайно и преходно ", написа вестникът в публицистична публикация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР