Новият председател на Националната волейболна лига Атанас Гаров представи екипа,

...
Новият председател на Националната волейболна лига Атанас Гаров представи екипа,
Коментари Харесай

Атанас Гаров: 50% от всички приходи на НВЛ ще се разпределят по клубовете

Новият ръководител на Националната волейболна лига Атанас Гаров показа екипа, с който ще управлява комисията и проектите си за развиване. Това стана през днешния ден на конференция в хотел " Холидей Инн " в София.  Атанас Гаров: 50% от всички доходи на НВЛ ще се разпределят по клубовете (видео)  Пресконференция на НВЛ и новия ръководител Атанас Гаров @@@
Гаров, който е един от шефовете на ВК Левски София, бе одобрен като ръководител на Комисията " Национална волейболна лига " към БФВ на постоянното съвещание на УС на централата в понеделник.
 Атанас Гаров: Целите ни са да подобрим качеството посредством повишение на конкуренцията (видео)
 Пресконференция на НВЛ и новия ръководител Атанас Гаров @@@
“Относно финансовите цели - постоянно когато върша финансови прогнози и слагам цели, първо си мисля какъв ще е продукта, който ще предлагаме. За мен капацитета на НВЛ, на този стадий главно Суперлига-мъже, само че се надявам и НВЛ-жени и отчасти Висша лига-мъже, за привличане на спонсори е директно обвързван с това какъв брой забавни ще са мачовете, какъв брой забавно ще е шампионата. Това е напълно обикновена логичност. Потенциалът даже и в сегашната обстановка на Суперлигата е много по-голям, даже в пъти, от това, което генерира. Разбрах, че в последно време откогато се занимавам с това, че тематиката " финанси " е била табу, само че за нас няма да бъде. Приходите на Суперлигата в пика са били 400 хиляди лв. на година, а приблизително са били някъде към 250. За мен това е мощно подценено като благоприятни условия, тъй като считам, че волейболът като спорт №1 в България заслужава доста повече”, съобщи Атанас Гаров на формалното си показване.
 Пресконференция на НВЛ и новия ръководител Атанас Гаров @@@

“Поставяме си като амбициозни цели да повишим приходите в пъти, само че и да ги израходваме. Директното заричане към клубовете и моето предложение е да отивам 50% от всички приходите непосредствено към тях по някаква формула, която занапред ще завършваме, само че като основа ще има класиранията и някоя друга политика, които ще имаме с детско-юношеските школи. Но 50% от приходите незабавно ще са заделени за систематизиране по клубовете, което слага над под едно съществено напрежение, с цел да генерираме доста повече доходи, с цел да можем да си покриваме разноските. От тези 400 хиляди лв. в най-високия връх на приходната част единствено 80-90 са разпределени към клубовете, всичко друго е отивало за покриване на разноските. Тоест имаме много път да извървим, с цел да можем с половината от това, което генерираме, да покриваме разноски и да имаме задоволително оставащи средства, с цел да развиваме всяка една от лигите. Рано е да " мятам числа ", само че се надявам последователно да потвърдим, че тези цели с повишение на приходната част в пъти не са единствено пожелания, а са същинска действителност и възможност”, добави новият началник на НВЛ.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР