Новият председател на долната камара на Конгреса на САЩ Нанси

...
Новият председател на долната камара на Конгреса на САЩ Нанси
Коментари Харесай

Нанси Пелоси готова да задейства процедура по импийчмънт срещу Тръмп

Новият ръководител на долната камара на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси не изключи опцията за задействане на процедура по импийчмънт против президента Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес.

В същото време демократката Пелоси посочи, че това зависи от резултатите от следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за възможен скришен сговор сред акцията на Тръмп и Русия по време на президентските избори в Съединените щати през 2016 година Въпросът дали да бъде задействана процедурата по импийчмънт не трябва да зависи от политически аргументи, акцентира тя в изявление за американската телевизия Ен Би Си. На междинните избори в Съединени американски щати през ноември демократите откриха надзор над Камарата на представителите. Именно долната камара на Конгреса може да задейства процедура по премахване на президента. Републиканците на Тръмп обаче резервираха болшинството си в Сената, което на процедура обрича всеки опит за импийчмънт на крах.

По-рано Пелоси предизвести, че възможното задействане на процедурата би всяло разделяне. Демократите избягваха да загатват думата "импийчмънт " по време на акцията за междинните избори заради опасения, че това може да има противоположен политически резултат, отбелязва АП. Самият Тръмп отхвърля да е направил нещо неправилно.

Вчера, първия ден от работата на новия Конгрес, двама демократи от Камарата на представителите внесоха планове за задействане на процедура за премахване на президента.
Този ход на Брад Шърман от Калифорния и Ал Грийн от Тексас е чисто алегоричен, най-малко към този момент, отбелязва АП. Той обаче е знак за Нанси Пелоси, че някои представители на Демократическата партия може да поддържат задействане на процедура за импийчмънт против президента.

Също през вчерашния ден демократите в правната комисия към Камарата на представителите внесоха законопроект за отбрана на Робърт Мълър от уволняване. Президентът на Съединени американски щати неведнъж е подлагал на критика следствието, водено от специфичния прокурор против него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР