Новият правосъден министър Данаил Кирилов заяви в интервю пред бТВ,

...
Новият правосъден министър Данаил Кирилов заяви в интервю пред бТВ,
Коментари Харесай

Министър Кирилов се гордее със законопроектите си, които правната гилдия посрещна на нож

 Христо Иванов: Данаил Кирилов удари Фидосова в земята. Предан е на корупционния ред на Банкя и Сараите  Настимир Ананиев: Нали помните, че Данаил Кирилов с Движение за права и свободи опитва да махне преференциите
Новият правосъден министър Данаил Кирилов съобщи в изявление пред бТВ, че " несъмнено се гордея със законопроектите си ", като добави, че се изненадва да го назовават министър на правораздаването, само че ще се наложи да се привиква.

" Приемах с огромна обич работата, която вършех в Народното събрание. Преходът при всички положения основава и вътрешно напрежение. Назад във времето съм имал опция да покажа административен опит и ръководство на администрация. Смятам, че това не е ново предизвикателство, само че предизвикването за Механизма за съдействие и оценка е доста съществено “, разяснява той.

Кирилов изясни, че са се обсъждали и други разновидности - като да вземем за пример сегашен зам.-министър да поеме поста или магистрат - само че в последна сметка той като свободен човек е приел работата.

„ Като правист споделям, че одобрявам мандата като тежко и съществено възлагане. Смятам, че съм задължен да дам всичко от себе си, с цел да се оправя “, споделя Кирилов.

Припомняме ви, че назначението на Данаил Кирилов за министър на правораздаването бе посрещнато доста остро от опозицията, обществото и правните среди. Той бе упрекнат от някогашния правосъден министър Христо Иванов, че е подкупен чиновник на " Банкя и Сараите ", на което Кирилов отвърна:

" Бих желал да кажа на всички тези, които са на ръба на закона в тези тълкования, че те не са нито по-умни, нито по-красиви от настоящите и практикуващите адвокати, както в Народно събрание, по този начин и в самостоятелната правосъдна система. Елитизирането, доведено до равнище на нецензурност съгласно мен не следва да бъде коментирано. "

В края на предходната година група от 70 юристи даже изпратиха писмо до Кирилов в качеството му на ръководител на правната комисия по отношение на измененията, направени от нея - свръхправомощия на комисията за конфискация, изваждането на общинските съветници от обсега на антикорупционния закон, както и " тайните арести " до 48 часа - в което се сподели, че " такова право, каквото Народно събрание основава, ние не сме учили ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР