Новият пост на Корнелия Нинова ѝ донесе и нова, по-висока

...
Новият пост на Корнелия Нинова ѝ донесе и нова, по-висока
Коментари Харесай

САМО В ПИК И РЕТРО: Корнелия се уреди с над 6 бона заплата

Новият пост на Корнелия Нинова ѝ донесе и нова, по-висока заплата. Вицепремиерката и министърка на стопанската система и промишлеността ще се разписва против над 6200 лв. месечно, демонстрира информация с възнагражденията във властта.

Като редова депутатка шефката на Българска социалистическа партия в оставка получаваше заплата сред 4 и 5 хиляди лв., която варираше според от спомагателните проценти, получавани поради комисиите, в които е взела участие. Нинова обаче не е спестовница и не къта средства в банкови влогове, демонстрира последната ѝ имуществена декларация пред КПКОНПИ. Тя има събрани едвам 5 хиляди лв., до момента в който брачният партньор ѝ Митко е поставил в банка четири пъти повече от нея – близо 20 хиляди лв.. Същата сума Корнелия е заявила и през 2020 година, което значи, че за цяла година не е внесла нито лев.

Парите си социалистката не влага и в парцели за разлика от други нейни сътрудници в политиката. Години наред тя заявява едно и също недвижимо имущество. С мъжа ѝ имат ателие от 125 кв. и гараж в София, които се водят на двама им, купени през далечната 1999 година Именно в това жилище те не престават да живеят и до момента. Освен това имат и апартамент, още веднъж вписан на двама им, от 89 кв. в столичния квартал „ Овча купел “, добит още през 2004 година В родната си Мизия Нинова няма съвсем нищо като завещание с изключение на 1/6 от апартамент в града. Съпругът ѝ, който също е родом от там и двамата са израснали през няколко къщи, е получил по-солидно завещание – дял от къща, двор и ниви край града, трансферирани му през 2015 година

Явно семейство Нинови харчи заплатите си и не къта пари за черни дни. Преди време бесепарката даже разгласи в тв ефира, че живее с 2000 лв. на месец.

Допреди години синът ѝ Рафаел, който бе студент в Щатите, бе на прехрана при родителите си, а влиятелното му обучение костваше на вицепремиерката и мъжа ѝ над 240 хиляди $. От 2016-а насам обаче наследникът им е независим и работи, освен това за по-високи заплати от тези на майка си и татко си. Първоначално Рафи бе финансов анализатор в банката „ Голдман Сакс “ в Ню Йорк. От година обаче е теоретичен помощник и учител в университета „ Станфорд “, където прибира по към 122 хиляди лв. годишно, или двойно на парите, изкарвани от майка му. Мъжът на Нинова пък към момента е в екипа на „ Лукойл “, въпреки към този момент да не е на шефска служба в сдружението.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР