Новият помощник в треньорския щаб на ЦСКА Бранко Окич бе

...
Новият помощник в треньорския щаб на ЦСКА Бранко Окич бе
Коментари Харесай

Огромният футболен скок в кариерата на новия помощник в ЦСКА

Новият асистент в треньорския щаб на ЦСКА Бранко Окич бе притеглен на " Армията " от сънародника си Бруно Акрапович. Така той се трансформира в образец за изненадваща промяна на равнището във футбола. За последно се подвизава като треньор в 8-а дивизия на Германия, където през предходната година за малко води Швабсберг-Бух.

Сега му следва с ЦСКА да се изправи против Рома в Лига Европа.

Едва ли до предишния месец босненецът е предполагал, че ще направи сходен скок.
 Определиха съдията на ЦСКА - Йънг Бойс
Определиха съдията на ЦСКА - Йънг Бойс

Познат португалец ще управлява срещата

Двамата експерти са извънредно свързани футболно с Германия. Засичат се в Рот-Вайс (Ерфурт) за малко през 2003 година За разлика от Акрапович, Окич не стига до Първа и Втора Бундеслига, само че въпреки всичко си има своите достижения на футболния терен.

След 5 година с екипа на Сараево плеймейкърът отива да играе в Белгия. От 1991 до 1994 година рита за Ла Лувие. След като пропада негов трансфер в Мюнхен 1860, който е във Втора Бундеслига, Окич се озовава в петодивизионния Зинделфинген. През лятото на 1995 година отива в Аален, в който прекарва най-голяма част от кариерата си. През 1999 година тимът се изкачва в 3-а дивизия. 3 година по-късно Окич се мести в съперника в лигата Рот-Вайс (Ерфурт). Там също съумява да се хареса на ентусиастите. През сезон 2003/2004 Бранко играе доста мощно и с 5 гола и 25 асистенции в 34 мача оказва помощ за изкачването във Втора бундеслига. Заради възрастта му - 35 година, обаче треньорът Рене Мюлер го освобождава.

" Няма бъдеще без история " грее на новия рейс на ЦСКА

" Червените " ще употребяват возилото против Йънг Бойс

Следва къс престой в Хайденхайм, а от 2005 до 2009 година той още веднъж рита сполучливо за Аален, където и завършва кариерата си. През последната си година на терена той играе в първия сезон на новосформираната III Лига в Германия. Тя става част от професионалните дивизии в страната. Тимът сменя 5-има треньори през този сезон и единствено последният Райнер Шарингер дава късмет на ветерена. Аален изпада, само че босненецът се трансформира в най-възрастният състезател в немския професионален футбол към оня миг със своите малко над 40 година Той изпреварва вратаря Йенс Леман и Михаел Тарнат.

Новият помощник в ЦСКА пък и до момента е най-възрастният голмайстор в историята на III Лига. Бранко се разписва за Аален на 39 година, 9 месеца и 25 дни при загубата с 2:3 от Унтерхахинг.

В треньорската кариера на Окич също има един запаметяващ се миг. Тя започва в Аален, където е играещ помощник във втория тим, който се подвизава в една от 6-те немски дивизии. Това продължава от 2009 до 2011 година След това Окич води един сезон юношите на Аален до 19 година През лятото на 2012 година босненецът се разделя с клуба, в който изкарва общо 15 година
 Петима от ЦСКА под въпрос за Йънг Бойс
Петима от ЦСКА под въпрос за Йънг Бойс

" Червените " вършат проби за ковид в понеделник

Всъщност в интервала на Окич в Аален има още 2 акцента. Между интервала си на играещ треньор на втория тим и този на ментор на юношите босненецът е в скаутския отдел. Като подобен той работи с Ралф Хазенхютъл, сегашния ментор на британския Саутхемптън.

В ролята си на скаут Окич се смята за изобретател на Кевин Кампъл. След къс престой в Аален словенският халф минава през Залцбург, Борусия (Дортмунд), Байер (Леверкузен), а в този момент е в Република България Лайпциг. През 2017 година поема аматьорския Унтермюнкхайм и се картотекира като играещ старши треньор. Първият мач, в който взема решение да се пусне титуляр, към този момент на 48 година, обаче приключва ужасяващо. Още в 21-ата мин на дуела с Рутесхайм, Бранко е изпъден, откакто в границите на 60 сек получава 2 жълти картона. Вторият е за игра с ръка. За похлупак отборът на Окич губи мача след автогол.

А босненецът, който попълни така и така солидния щаб на ЦСКА, остава в историята и с този куриоз.
 Добра вест за ЦСКА
Добра вест за ЦСКА

Бусато тренира с тима
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР