Новият подвариант е обозначен ВА.2 и засега няма данни дали

...
Новият подвариант е обозначен ВА.2 и засега няма данни дали
Коментари Харесай

Белгия съобщава за нов подвариант на Омикрон

Новият подвариант е обозначен ВА.2 и към този момент няма данни дали е по-заразен

Дневният брой на новозаразените с коронавирус в Белгия в понеделник тази седмица е достигнал нов връх - 60 000 души. Това е съобщил министърът на опазването на здравето Франк Ванденбрук, представен от локални медии.

Преди ден в страната бе обявено за връх от към 30 хиляди инфектирани на ден в последната седмица. Данните сочеха също за повишаване на броя на признатите в болница, само че и за понижаване на настанените в незабавни отделения, написа.

Уточнява се, че към този момент 91,5 на 100 от новите случаи са на болест с разновидността Омикрон на вируса на коронавирус, а останалите - с Делта. Днес се оповестява, че на 26 декември предходната година в страната е бил засечен и "подвариант " на Омикрон, с който към този момент са инфектирани към един % от хората, дали позитивна проба при проучване.

Новият подвариант е обозначен ВА.2 и към този момент няма данни дали е по-заразен, дали провокира по-тежко боледуване, до каква степен имунизациите оказват помощ против него. Пояснява се, че най-новият подвариант съдържа обилни разлики по отношение на Омикрон (ВА.1).
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР