Новият почетен гражданин на Варна и носителите на златни почетни

...
Новият почетен гражданин на Варна и носителите на златни почетни
Коментари Харесай

Варна отбеляза своя празник с богата програма, а вечерта завърши със зрелищна заря

Новият почетен жител на Варна и носителите на златни почетни знаци на Общината получиха званията си на тържествена гала на Празника на града - Успение Богородично , провела се в Летния спектакъл. 

" Варна сме всички ние, които я носим в сърцата си " , съобщи кметът Иван Портних и пожела допълнително тишина и примирение всеки да работи за надграждане на постигнатото за развиването на морската столица на България.

Тазгодишният притежател на званието Почетен жител - артистът Михаил Мутафов, призна, че не е родом от Варна, само че от 47 години е неин гражданин. „ Дължа всичко, което съм като човек, на този неповторим град и на моите съграждани “, показа той и благодари на публиката - най-важния сътрудник на актьора на сцената. 

Златни почетни знаци „ За заслуги към Варна ” бяха връчени на трупите на Операта и Кукления спектакъл. Директорите на двете културни институции също насочиха топли думи към варненци.

Даниела Димова означи, че и на празника артистите от Операта са духом със съгражданите си, свирейки на площада. През 2022-а културната институция отбелязва 75-годишен празник. 

Артисти от трупата на Кукления спектакъл излязоха на сцената, с цел да благодарят за златното отличие, увенчало 70 години битие. Директорката Вера Стойкова означи, че най-божественото възприятие е да бъдеш потребен на своя град, а Варна ще бъде честита, тъй като всички се грижат за бъдещето ѝ -  нейните деца, които даже в сложните времена в последно време не са спрели да вървят на спектакъл. 

Почетни знаци за тази година получиха още Регионалният ефирен център във Варна; музикантът Марко Добрев – за заслугите му в образованието в НУИ ‚Добри Христов “, и Иван Иванов за приноса му към развиването на локалния и националния спорт.



Варна означи своя празник с богата стратегия и  концерт, в който участваха група Скандау, а вечерта приключи със зрелищна заря.



Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР