Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital

...
Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital
Коментари Харесай

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият проект за преструктуриране на Genesis, препоръчан от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, планува кредиторите да получат назад най-малко 80% от средствата си.

На 6 февруари Genesis Global разгласи, че е постигнала с DCG и кредиторите си, което в последна сметка ще докара до продажбата на криптотърговското и маркетмейкърското звено на компанията като част от напъните за преструктуриране.

Според информацията DCG ще внесе своя дял от личния капитал в Genesis Global Trading – брокерската дъщерна активност на Genesis – в Genesis Global Holdco, холдинговото сдружение на Genesis, с цел да приведе всички свързани с Genesis структури под ръководството на една и съща холдингова компания.

Споразумението гласи, че Gemini също ще способства със $100 милиона за потребителите на Gemini Earn, чиито средства са замразени във банкрутиралата компанията.

Също по този начин изискванията на съглашението плануват DCG да размени действителен запис на заповед на стойност $1.1 милиарда с падеж през 2032 година за конвертируеми привилегировани акции. Освен това конгломерата ще рефинансира съществуващите си срочни заеми за 2023 година на обща стойност $526 милиона и ще ги направи изплатими на кредиторите.


 Биткойн: Трейдър показа предизвестие за цената


Според актуализация от платформата Donut – един от кредиторите на Genesis – проектът има заложен % на възобновяване за кредиторите на компанията от почти $0.80 на подаден $ и опция за постигане на $1.

В очакване на приключването на тези покупко-продажби, които се нуждаят от нужното правосъдно утвърждение, Genesis също ще се опита да разгласи за продажба Genesis Global Trading.

Genesis Global Trading не беше включена в подадената от компанията молба за оповестяване в неплатежоспособност по глава 11, като Genesis Global Holdco съобщи, че бизнесът ще продължи да прави интервенции по търговия с клиенти, а юристите на комапнията показаха оптимизъм, че компанията ще излезе от производството по глава 11 до края на май.

Според правосъдните документи Genesis има над 100,000 кредитори, а 50-те най-големи необезпечени вземания възлизат на към $3.4 милиарда.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР