Новият пилот на Hyundai Андреас Микелсен е лидер на рали

...
Новият пилот на Hyundai Андреас Микелсен е лидер на рали
Коментари Харесай

Микелсен води на рали Австралия, Нювил е по петите му

Новият водач на Hyundai Андреас Микелсен е водач на рали Австралия – финален кръг от тазгодишния сезон във WRC. Норвежецът води с малко над 20 секунди пред съотборника си в корейския отбор Тиери Нювил, който се бори за втората позиция в генералното класиране с От Танак от M-Sport (Ford Fiesta).

Микелсен не позволи нито една неточност в петъчния ден от рали Австралия и държейки под надзор обстановката завърши първия сериозен стадий със доста преимущество. Той повежда за повторно от трите надпревари, в които взима присъединяване с новия си i20.

Whst @OttTanak looks like now #RallyAustralia #wrc pic.twitter.com/yYyxJL5LtW
— Sam Tickell (@RacerViews) 17 November 2017
На третата позиция зад дуото на Hyundai остана Крис Мийк със Citroen, който бе изпреварен в последния стадий от деня. От Танак, Яри-Мати Латвала и Крейг Брийн са в тясна борба за четвъртата позиция с минимална разлика от 3.1 секунди във времената. Хейдън Падън с още един Hyundai на седмата позиция, също се движи близо до триото.

@SebOgier and @OttTanak without diffuser after SS4 @RallyAustralia #WRC pic.twitter.com/6YjHlaqmii
— WRC (@OfficialWRC) 17 November 2017
Наскоро коронясаният с пета купа първенец Себастиен Ожие получи щета в скоростния лост на автомобила си още в първите стадии от деня, а по-късно и в окачването и остана осми с закъснение от 47.9 секунди по отношение на Микелсен. Зад него позицията държи Стефан Лефевр със Citroen, който спука гума на два пъти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР