Новият парламентарен сезон започна без традиционните декларации на управляващите партии

...
Новият парламентарен сезон започна без традиционните декларации на управляващите партии
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС се обявиха за единство и диалог, управляващите реагираха с мълчание

Новият парламентарен сезон стартира без обичайните заявления на ръководещите партии с целите за работа. От парламентарната естрада през днешния ден приказва само опозицията, която от една страна подлага на критика новата власт, а от друга - се разгласи за национално единение и единодушие в търсене на решения за здравната, икономическа и обществената рецесии.

ОТ ГЕРБ-СДС предложиха да оферират решения и да вземат участие в търсенето на национални консенсуси, а от Движение за права и свободи - възобновяване на разговора измежду политиците, както желали гласоподавателите. От " Възраждане " използваха мотива да желаят мораториум върху противоепидемичните ограничения, в това число и зелените документи, и още веднъж заплашиха с митинги с хиляди гневни хора другата седмица.

ГЕРБ желае национално единение

В декларация от парламентарната естрада ГЕРБ-СДС се разгласи за реализиране на национално единение по тематиките, които засягат обществото. Бившите ръководещи още веднъж обявиха, че ще са градивна съпротива и са подготвени на разговор с останалите.

" Нито сте в съпротива, нито се намирате в предизборна акция ", обърна се ръководителят на групата Десислава Атанасова към ръководещите партии. Тя подлага на критика държавното управление поради неосъзнаване на значимостта на обстановката, в която се намира страната поради здравната, обществената и токовата рецесия, и го упрекна в пориви на авантюризъм поради концепцията за а мостове по Дунав и тунели под Стара планина при липса на бюджет за 2022 година, непредставена управническа стратегия и неувеличена минимална работна заплата от 1 януари. Според нея следва комплицирана обстановка при договарянията на Северна Македония за участие в Европейски Съюз и политиците би трябвало да защитят българските ползи в района.

 ГЕРБ и Движение за права и свободи се оповестиха за единение и разговор, ръководещите реагираха с безмълвие
© Юлия Лазарова

" Има два пътя - на задълбочаване на рецесиите или на основаване на условия за национално изпитание за превъзмогване. Ние избираме втория и ще предлагаме, само че от вас зависи дали ще се възползвате от опцията за създаване на национални консенсуси ", сподели още Десислава Атанасова.

Движение за права и свободи се разгласи за единодушие против рецесиите

В декларация от името на групата на Движение за права и свободи водачът Мустафа Карадайъ изиска оптимално единодушие за решение на рецесиите посредством възобновяване на разговора измежду политиците, както желали гласоподавателите. Според него обаче се видяло противоположното на разговор като при ранната ГЕРБ, при която имало самодостатъчност, самоувереност и самоинициатива.

" Новите тинг-танк политически планове се внедриха като поръчка за новите месии с лозунги като " Промяна ", " Справедливост ", " Борба с корупцията " и други Така се появи и ГЕРБ ", сподели още Мустафа Карадайъ.

 ГЕРБ и Движение за права и свободи се оповестиха за единение и разговор, ръководещите реагираха с безмълвие
© Юлия Лазарова

Според Движение за права и свободи обаче инфлацията пораства, хората обедняват, бизнесът изнемогва и е нужно стабилизиране на политическия развой и търсене на излаз от рецесиите. От партията подчертаха, че съдбовно се закъснява с Плана за възобновяване и развиване, за оперативни стратегии не се приказва, а бюджетът се отсрочва. Накрая Мустафа Карайаъ се разгласи за отбрана на правата и на свободите на всеки жител.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР