Новият, от антируски санкции на ЕС няма да бъде последният.

...
Новият, от антируски санкции на ЕС няма да бъде последният.
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: петият пакет санкции срещу Русия няма да бъде последен

Новият, от антируски наказания на Европейски Съюз няма да бъде последният. Това съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Думите й цитира организация Reuters.

" Сега би трябвало да обърнем внимание на петрола и приходите, които Русия получава от изкопаеми горива ", добави ръководителят на Европейската комисия.

В изявление на сесията на Европейския парламент в Страсбург, фон дер Ляйен означи, че спомагателните доставки на минимум 15 милиарда куб. м. полутечен природен газ (ВПГ) от Съединени американски щати до 2022 година, ще разрешат " да се размени ВПГ от Русия през тази година ", а спомагателни 50 милиарда куб. м. ВПГ, които Европейски Съюз възнамерява да получи през идващите години, ще даде опция на общността " да размени една трета от съветския газ ", доставян по тръбопроводи.

" Добрата вест е, че актуалната газова инфраструктура ще ни разреши в бъдеще да се преориентираме към чиста атомна енергетика ", сподели тя, добавяйки, че Съединени американски щати и Европейски Съюз освен си сътрудничат в правенето на отговор на дейностите...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР