Новият оръжеен пакет на Съединените щати за Израел и Украйна

...
Новият оръжеен пакет на Съединените щати за Израел и Украйна
Коментари Харесай

Байдън готви обща военна помощ за Украйна и Израел за над 2 млрд. долара

Новият оръжеен пакет на Съединените щати за Израел и Украйна ще бъде на доста по-висока стойност от 2 милиарда $. Това съобщи съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, представен от " Ройтерс ".

Той уточни, че идната седмица американският президент Джо Байдън ще организира интензивни диалози с Конгреса на Съединени американски щати по отношение на нуждата пакетът да бъде утвърден.

Борбите на републиканците да изберат ръководител на Камарата на представителите, откакто преди съвсем две седмици партийните хардлайнери забавиха дейностите по законодателството.

Байдън обмисля искане за бюджет, сплотяващ помощта за Израел, Украйна и евентуално Тайван, с цел да усили възможностите той да бъде утвърден на фона на апелите на някои републиканци за

Запитан дали настояването ще бъде за 2 милиарда $, Съливан отвърна: " Цифрата ще бъде доста по-висока, само че, както споделих, сигурно ще включва нужното военно съоръжение за отбрана на свободата, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и помощ на Израел да се отбрани в битката с терористичната опасност ".
 Atlantic Council: За Израел и Украйна -
Atlantic Council: За Израел и Украйна - " Събуди се, Вашингтон ", светът е в заплаха

Време е Байдън да свърже две и две, страни терористи заплашват света както преди 100 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР