Новият Омикрон щам на COVID-19 е открит сред 61 пътници,

...
Новият Омикрон щам на COVID-19 е открит сред 61 пътници,
Коментари Харесай

Първо огнище на „Омикрон“: 60 пътници с африканския щам кацнаха в Австрия


Новият " Омикрон " вариант на COVID-19 е открит измежду 61 пасажери, които са дали позитивна проба , откакто са пристигнали с два полета от Южна Африка. Това оповестиха здравните управляващи в Нидерландия.

Случаите на инфектирани - повече от една десета от 600-те души в двата самолета - са сложени под карантина в хотел покрай летище Схипхол в Амстердам , един от най-големите интернационалните въздушни центрове в Европа.

„ Вариантът " Омникрон " евентуално е открит при редица инфектирани с позитивни проби ", оповестиха от Националния институт за публично здраве.

Ще бъде осъществен спомагателен разбор, за ​​да се откри дефинитивно дали новият вид е разполагаем, а резултатите ще бъдат оповестени обществено в неделя.

От своя страна, пасажери се оплакаха, че са държани часове наред в залата за идващи, с цел да бъдат тествани. Много хора не са съумели да носят маски за лице или да съблюдават общественото разграничаване .

„ Към момента има 61 позитивни и 531 негативни теста “, се споделя в изказване на Нидерландския здравен орган (GGD).

Всички пасажери, които са дали позитивна проба, би трябвало да останат в хотелска карантина в продължение на седем дни, в случай че проявят признаци, и пет дни, в случай че не го създадат .

Очаква се пасажерите, които са дали негативна проба, само че остават в Нидерландия, да бъдат изолирани вкъщи. Тези, които не живеят в Нидерландия, могат да " продължат пътуването си ", се споделя в него.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР