Новият областен управител проф. Наско Василев е получил днес Печата

...
Новият областен управител проф. Наско Василев е получил днес Печата
Коментари Харесай

Новият областен управител на Стара Загора встъпи в длъжност

Новият регионален шеф проф. Наско Василев е получил през днешния ден Печата на регионалния шеф от своя предходник Иван Чолаков, осведомят от пресцентъра на регионалната администрация. На закритата гала са участвали старозагорските депутати от Политическа партия " Продължаваме промяната " Радослав Василев и Атанас Михнев.

" Времето е мъчно, провокациите са доста, само че аз имам вяра, че ще се справите с тях ", е показал в словото си Иван Чолаков.

" Действително област Стара Загора, както и страната, са изправени пред редица провокации - комплицирана пандемична конюнктура, енергийна взаимозависимост, климатични и демографски промени, свързани с преструктуриране на стопанската система и бизнес средата. За решаването на тези проблеми ще са нужни съгласуваност и взаимоотношение сред изпълнителната и локалната власт за обезпечаване на сходство сред националните и районните ползи. Ще работя в директно взаимоотношение с държавните институции, кметовете на общините от региона, ръководителите на общинските препоръки, шефовете на дирекции и шефовете на лечебните заведения и на просветителните институции за решение на тези проблеми ", е декларирал проф. Наско Василев.

Като главен приоритет в своята работа той е показал реализирането на капиталови стратегии и планове на територията на комплекса " Марица Изток ", ориентирани към развиване на района. " На дневен ред стои въпросът по какъв начин ще се преструктурира този бранш, тъй като той е изключително значим за област Стара Загора, само че е от голяма важност и за стопанската система на цялата страна. В комплекса работят десетки хиляди хора и тяхната орис би трябвало да бъде ясна ", е изтъкнал новият регионален шеф. Привличането на повече задгранични вложения и основаването на индустриални зони и към други селища в района с изключение на Стара Загора, ще е различен акцент в работата му.

Представянето на богатото културно-историческо завещание на района на българския и на интернационалните туристически пазари с новаторски и модерни рекламни средства, също е било посочено измежду целите на новия регионален шеф.

В края на своето послание проф.Василев е изказал признателност на Политическа партия " Продължаваме промяната " и нейните съдружни сътрудници за гласуваното доверие. Той е уверил, че ще направи всичко по силите си, с цел да извърша дилемите, които си е сложил и е изразил вяра, че дружно с всички, които желаят позитивната смяна в България да се случи, ще съумеят.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР