Новият областен управител на столицата Иван Кючуков събра за първи

...
Новият областен управител на столицата Иван Кючуков събра за първи
Коментари Харесай

София в готовност да затегне контрола за контактните на болни от COVID

Новият регионален шеф на столицата Иван Кючуков събра за първи път спешния Коронавирус щаб. След съвещанието стана ясно, че стягане на ограниченията за момента не се планува, само че се планува по-строго управление на контактните лица на заболели от ковид, заяви.

В София са разкрити над 2000 кревати за лекуване на коронавирусна зараза. Според шефа на СРЗИ сега има задоволително свободни кревати, които да поемат нуждаещите се пациенти.

Областният шеф Иван Кючуков сподели, че за момента не се планува ротация или прекосяване на учениците към онлайн образование.

Директорът на Специализираната болница по Детски заболявания " Проф. Иван Митев " заяви че, все още има по-сериозен напън към персоналните лекари и поради по-лекото протичане на Омикрон по-малко деца имат потребност от лекуване в болница.

Благомир Здравков сподели, че в педиатрията сега има 2 свободни Коронавирус кревати, само че в столицата има задоволително детски Коронавирус кревати. Увеличават се обаче инфектираните и карантинирани медици.

По искане на регионалния шеф се изследва опцията за откриване на спомагателни детски кревати, които при нужда да поемат лекуването на деца от други градове на страната.

Обсъжда се и опцията за битка със скритата заболеваемост. Целта е да не се позволява контактни на инфектирани с ковид да се разхождат свободни из града. Една от опциите е служители на реда да наблюдават с кой отиват пациентите с ковид за лекуване в болница и да го подават като контактен в РЗИ, стана ясно от думите на Иван Кючуков.

В петък щабът още веднъж се събира, с цел да вземе съответни решения по този въпрос.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР