Новият областен управител на Русе Данаил Ковачев встъпва в длъжност

...
Новият областен управител на Русе Данаил Ковачев встъпва в длъжност
Коментари Харесай

Новият областен управител на Русе встъпва в длъжност

Новият регионален шеф на Русе Данаил Ковачев встъпва в служба през днешния ден. Това ще се случи на публична гала в Зала 1 на Областна администрация – Русе.

На 28 юли на неприсъствено съвещание кабинетът назначи осем нови регионални шефове – на Бургас, Велико Търново, Габрово, Пазарджик, Разград, Русе, Смолян и Шумен.

Данаил Ковачев заменя на поста Анатоли Станев, който встъпи в служба на 14 януари предходната година,като част от кабинета „ Петков “ от квотата на политическа партия „ ИТН “. Като регионален шеф Станев интензивно работи за възстановяване на транспортната съгласуваност и насърчаването на вложенията в района. По време на ръководството на Станев по Националния проект за възобновяване и резистентност бяха обезпечени над 14 милиона лв. за повече от 100 компании в Русенско.Под негово управление се реализира основна оптимизация в работата на администрацията. Същевременно досегашният регионален шеф интензивно работи за цялостното възобновяване на фериботните терминали при Русе и Гюргево, както и за основаването на съответна метаморфоза на придвижването в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “, водеща до отбягване на километричните колони от коли. Той интензивно спомага и за оправянето с мигрантската вълна от Украйна. Станев подаде оставка 12 юни тази година, като уточни, че никой не би трябвало да се трансформира в пленник на непознати хрумвания и да отстъпва от правилата си.

Данаил Ковачев е роден през 1971 година.Бил е шеф на полицейския сектор – Иваново и на районно управление (на МВР) „ Полиция “ Две могили към ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе. През последните години е работил като районен управител в компания в областта на сигурността и защитата. Завършил е „ Противодействие на престъпността и запазване на публичния ред ” в Академията на Министерство на вътрешните работи в София, магистър е по право от Русенския университет „ Ангел Кънчев “.

При срещата си по-рано през днешния ден с Анатоли Станев той бе безапелационен, че ще има цялостна последователност и целите в администрацията ще бъдат продължени според вижданията на Министерски съвет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР