Новият областен управител на Пловдив е юристката Дани Каназирева. Тя

...
Новият областен управител на Пловдив е юристката Дани Каназирева. Тя
Коментари Харесай

Дани Каназирева става областен управител на Пловдив

Новият регионален шеф на Пловдив е юристката Дани Каназирева. Тя беше един от претендентите за кметския стол, само че остана на трета позиция. Каназирева сяда в овакантения от Здравко Димитров стол на регионален шеф на Пловдив, написа " 24 часа ".

Каназирева е назначена с решение на Министерския съвет . За поста се спрягаше досегашният градоначалник Иван Тотев, само че той въобще не е бил препоръчан .

На последните локални избори за кмет на Пловдив Каназирева се класира трета и вкара петима общински съветници в локалния парламент, отпред с нея . Очаква се те да поддържат решенията на ръководещото болшинство, за което са нужни 26 гласа. Групата на ГЕРБ е от 17 съветници.
 Славчо Атанасов изпреварва Дани Каназирева за второто място в Пловдив
Славчо Атанасов изпреварва Дани Каназирева за второто място в Пловдив

Това демонстрират резултатите от 58.69% обработени протоколи

На мястото на Каназирева в общинския съвет влиза идващия в листата - Владимир Темелков . Той е от IT бранша, софтуерен инженер и учител в Пловдивския университет.

Каназирева е някогашен член на ГЕРБ. Тя беше отстранена преди години поради дейната си позиция . След отстраняването си от ГЕРБ тя сътвори своя локална партия " Съюз за Пловдив ". В два следващи мандата партията й имаше общински съветници. На предпоследните избори умножи групата си на шестима.
 Дани Каназирева се усеща като моралния победител в Пловдив
Дани Каназирева се усеща като моралния победител в Пловдив

Резултатите демонстрират, че има лъч вяра в България, уверена е тя

Дали в подмяна на поста съветниците от " Съюз за Пловдив " в този момент ще се влеят в групата на ГЕРБ, Каназирева изясни, че ще има публична среща с новия кмет Здравко Димитров .

" Назначението ми за регионален шеф на Пловдив е знак за нова политика на разговор и почитание и баланс във властта . Крайно време е да спре напрежението в града, да има успокоение и да работим за Пловдив ", сподели Каназирева.

Тя даде обещание кметовете на 17-те общини в района да имат цялостната й поддръжка за всяко рационално предложение, което е в интерес на техните общини.
 Дани Каназирева изпревари в Пловдив някогашния кмет Славчо Атанасов
Дани Каназирева изпревари в Пловдив някогашния кмет Славчо Атанасов

На първо място е Здравко Димитров, ГЕРБ

Каназирева е безапелационна, че най-важните планове за района са разширението на Околовръстното шосе, стартирането на Водния цикъл , построяването на Южния обходен колектор, пробивът " Модър " - " Царевец " и културно-историческото завещание като Източната врата на Филипопол и Небет тепе.

" Едно от първите ми дейности ще е съживяването на летище " Пловдив ", тъй като е значимо освен за града, само че и за района. Тази година пасажерите са намалели на половина . През 2018 година са били 83 000, а тази са към 42 000 при все, че Пловдив е европейска столица на културата ", сподели новият регионален шеф.

Според новия кмет Здравко Димитров Каназирева има опит като общински консултант, лекар е по право и ще управлява добре регионалната администрация. Трябва да има последователност, разяснява Димитров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР