Новият областен управител на Габрово инж. Мария Башева – Венкова

...
Новият областен управител на Габрово инж. Мария Башева – Венкова
Коментари Харесай

Новият областен управител на Габрово встъпи в длъжност

Новият регионален шеф на Габрово инж. Мария Башева – Венкова встъпи в служба . Церемонията по последователност се състоя в Заседателната зала на Областната администрация - Габрово. Досега настоящият регионален шеф Кристина Сидорова съобщи признака на държавността - бронзов лъв , направен от габровския ваятел Адриан Новаков.

Сидорова благодари на екипа на Областната администрация за постигнатото досега и на заместител регионалния шеф Андрей Николов, който бе освободен от служба .

Сидорова пожелава на Мария Башева порив и да реализира с лекост задачите си в Областна администрация. Област Габрово има голям капацитет и знам, че с екипа на администрацията и уменията на регионалния шеф той ще се разгърне, с цел да се трансформира района в още по-прекрасно място за живот “, сподели още Кристина Сидорова.

Мария Башева – Венкова приветства екипа и уточни, че точно в Областна администрация е прекарала най-смислените си и ползотворни години.

„ Осъзнавам, че поемам региона в извънредно сложна конюнктура - в стопански, политически и обществен проект . Човек постоянно има избор - да бездейства, да се оплаква и недоволства или да се опита в сложната обстановка да направи нещо потребно, градивно, положително. Надявам се с вас, екипа на Областна администрация, да успеем да работим сполучливо, ползотворно, в интерес на региона ни. Благодаря на досегашните регионален и заместител регионален шефове - в тяхно лице виждам поддръжка и другарство, а кабинетът на регионалния шеф постоянно ще бъде отворен за тях - за диалози, хрумвания, начинания, планове “, показва в своето послание новоназначеният областен  шеф.

Досегашният регионален шеф на Габрово Кристина Сидорова бе назначена на 4 август 2022 година На 12 юни тази година Сидорова, дружно с други регионални шефове, подаде оставка от поста.

Новият регионален шеф Мария Башева - Венкова е приключила Националната Априловска гимназия . Била е член на Областен публичен съвет за предварителна защита и противопоставяне на корупцията към Областна администрация – Габрово, съветник е към Камара на строителите в България, има управнически опит в строителния бранш. Работила е като специалист в дирекция Природен парк „ Българка ” и в Областна администрация – Габрово. Магистър е по технически  и икономически науки от Технически университет – Габрово.

Кабинетът назначи на 28 юли осем нови регионални шефове -  на Бургас, Велико Търново, Габрово, Пазарджик, Разград, Русе, Смолян и Шумен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР