Новият областен управител Драгомир Златев посети представянето в Разград на

...
Новият областен управител Драгомир Златев посети представянето в Разград на
Коментари Харесай

Новият областен управител посети представянето на новата електронна система на Омбудсмана на Република България

Новият регионален шеф Драгомир Златев посети представянето в Разград на новата електронна система за приемане на тъжби на Омбудсмана на Република България. Златев поздрави за нововъведението екипа на Диана Ковачева, воден от началника на кабинета Катя Христова-Вълчева. „ Без подозрение новият електронен формат за подаване на тъжби ще улесни жителите и ще им е от помощ при отбрана на техните права “, съобщи регионалният шеф.

„ Институцията има нов уебсайт от 1 август и за две минути всеки може да подаде своята тъжба. За задачата има обособен бутон, през който хората могат, откакто попълнят добре структурираната анкета, да изпратят информацията си с един клик. Жалбата идва в действително време в деловодството. Бързо се преразпределя и по-бързо започва инспекцията по нея “, разясни Катя Христова-Вълчева. Тя акцентира, че от ден на ден хора работят с мобилни устройства и към този момент е допустимо да се подаде тъжба и през мобилно приложение.

Началникът на кабинета на Диана Ковачева разясни, че до намирането на цифровото решение се е стигнало поради все по-големият брой тъжби, които постъпват в деловодството на Омбудсмана на Република България.

При представянето на новата електронна система бе разяснено, че на уеб страницата има графа „ Вашите права “, която дава подробна информация в кои случаи и защо може да се търси помощ от институцията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР