Новият национален каталог за медицинско осигуряване в Китай влезе в

...
Новият национален каталог за медицинско осигуряване в Китай влезе в
Коментари Харесай

Нови 70 лекарства бяха включени в национален каталог за медицинско осигуряване

Новият народен азбучник за здравно обезпечаване в Китай влезе в действие през днешния ден и в него са включени 70 нови медикаменти, чиито цени се понижават приблизително с 60,7 %. Това съобщи Радио " Китай ".

Осем медикаменти, създадени в страната, които се преглеждат като „ огромни нововъведения " и навлязоха на пазара през последните години, са измежду новите попълнения, съгласно Националната администрация за здравно обезпечаване (НАЗО).

Около 22 медикаменти срещу рак, 7 за редки, 14 за хронични болести и 4 за деца ще бъдат включени в каталога, а цените на три нови медикаменти за хепатит С ще бъдат понижени приблизително с 85 %, съгласно НАЗО.

Повечето от допълненията са нови медикаменти с висока клинична стойност, които могат да се употребяват за лекуване на голям брой болести, в това число рак, диабет и туберкулоза, а цените на множеството вносни медикаменти ще бъдат избрани на най-ниските равнища в света.

След понижаване на цените и възобновяване на медицинските осигуровки, финансовата тежест за пациентите ще бъде понижена с над 80 %.

След корекциите за 2019 година в каталога има общо 2709 медикаменти, спрямо 2645 през 2017 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР