Новият наставник на Лудогорец Пауло Аутори започна с трофей начело

...
Новият наставник на Лудогорец Пауло Аутори започна с трофей начело
Коментари Харесай

Аутори призова играчите да забравят успехите, “подари” Суперкупата на Херо

Новият ментор на Лудогорец Пауло Аутори стартира с трофей отпред на орлите, откакто разградчани надиграха с 1:0 Славия в борба за Суперкупата на България. Бразилецът разгласи, че желае да “подари” тази купа на своя предходник Димитър Димитров и прикани играчите си да не помнят за досегашните триумфи, защото би трябвало да работят за нови.

“Искам да подаря тази победа на предходния ментор на Лудогорец. Той е бил част от тима. Искам да поздравя и играчите. Всеки един мач е значим. Ние сме тим, който обича да побеждава. Има още неща, които би трябвало да прибавим за идващите мачове.

Работихме два дни доста старателно. Смятаме, че към момента сме в предварителен развой. Играчите се възползваха от някои концепции, които тренирахме по време на подготовката. Сега стартира сезонът. Целта ни е да бъдем уравновесен тим - и в офанзива, и отбрана. Целта е да вкарваме, само че и да не ни вкарват. Играчите би трябвало да работят и в отбрана.

Имахме много обстановки, само че можеше да създадем още. На почивката приказвах с играчите да вдигнат интензитета. Искаме да работим и пресираме всички дружно, а не един, двама или трима.

Трябва да знаем, че триумфът е светлина, която може и да изчезне, само че престижът е вечно. Трябва да забравим всичко, което сме спечелили до момента и да продължим да работим”, сподели Аутори, който обясни, че той и щабът му са разузнали добре първия противник на Лудогорец в ШЛ.

“Направихме разбор на Крусейдърс. Това е днешният футбол. Няма никакви секрети, тъй като технологиите не го позволяват. Всички имат достъп до информация. Искам да покажем това, което тренираме”, сподели бразилският експерт, който разясни, че за първите два дуела в Европа няма да разчита на новото румънско попълнение Драгуш Григоре.

“Драгуш Григоре няма да взе участие в първите два мача, тъй като не е подготвен физически, тактически, механически и ментално. Когато е подготвен, ще взе участие.”

фотография: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР