Новият наставник на българския шампион Лудогорец – Павел Върба коментира

...
Новият наставник на българския шампион Лудогорец – Павел Върба коментира
Коментари Харесай

Върба: Ще играем офанзивно, но срещу Левски ще е трудно


Новият ментор на българския първенец Лудогорец – Павел Върба разяснява задачите на " орлите " след идването си в България.

" Аз съм тук с главната задача, с цел да се срещна с хората, които работят в Лудогорец. Доволен съм от организацията в клуба “, показа Върба в изявление за „ Нова телевизия ".

" Зарадвах се от жребия за Лига Европа. Интер игра със Славия Прага в Шампионска лига. Гледал съм няколко техни мача. Ще бъде тежко. Вярвам, че българските почитатели ще бъдат удовлетворени от крайния резултат ", добави той.

" Мачовете на Славия с Интер бяха много контрастиращи. В семейството, нерадзурите не съумяха да победят и Славия си потегли с точка. В Прага Интер сподели доста постоянна игра и мускули. Мачът в Милано сподели, че Интер има недостатъци. Надявам се ние да вземем поуките от тези мачове и да вземем позитивен резултат от двата дуела “, продължи новият треньор на Лудогорец.

" Лудогорец е кралят на българското състезание и господства тотално. Осъзнавам, че никой няма да одобри от мен нещо друго от първото място. "

" Привлече ме концепцията за Шампионската лига. Именно по тази причина одобрих тази оферта. Сам желая тази цел - влизане в групите на шампионата ".

" Класирането в самата групова фаза на Шампионска лига е най-важното нещо за начало ", добави наставникът.

" Познавам и Роман Прохазка, и Давид Бистрон, които играха за Левски в предишното. С Жилина играх против Левски в квалификациите на Купата на УЕФА. "

" С прекосяването на Ромах Прохазка във Виктория Пилзен познавам относително положително българското състезание. Повечето хора мислят, че класата тук не е толкоз висока. Аз знам, че тук има качество и шампионата не е толкоз едва. "

" Признавам си, че не познавам всички българското състезание. Познавам Левски, ЦСКА и Лудогорец. Те биха се класирали в предните места на чешкото състезание. "

" За нас шампионската купа е по-важна. Със сигурност няма да подценим мача против Левски за Купата на България. Ще ни бъде мъчно, тъй като гостуваме. "

" В Анжи Махачкала работих в сходна конюнктура. Повечето от половината състав там беше от чужденци. Мога да кажа, че съм привикнал да работя по сходен метод. За мен това не е проблем. Не желая да съпоставям Анжи с Лудогорец. Качеството тук е малко по-различно. “

" Предвид обстоятелството, че осем футболисти ще се върнат от наем ще забележим по какъв начин ще се развият събитията. Признавам, че водим диалози с управлението на клуба. Възможно е да дойдат футболисти през януари. Няма да ви кажа имена. Всичко е въпрос на сделки. "

" Ясно е, че ще се опитаме да играем оптимално офанзивно, с цел да радваме почитателите. Основната задача е да побеждаваме. Това е наложително, с цел да може деветата поредна купа да дебаркира в Разград “, сподели още Павел Върба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР