Новият нападател на Еспаньол Раул де Томас продължава да оправдава

...
Новият нападател на Еспаньол Раул де Томас продължава да оправдава
Коментари Харесай

Рекордният трансфер на Еспаньол продължава спасителната мисия

Новият нападател на Еспаньол Раул де Томас продължава да оправдава рекордния си трансфер, откакто донесе основен триумф с 1:0 над директния съперник в битката за оцеляване Майорка в дуел от 23-ия кръг на Ла Лига. Юношата на Реал Мадрид осъществя гола в 58-ата минута. Той към този момент има 5 попадения от 5 срещи след идването си през януари за 20 млн. евро от Бенфика. 4 от головете са в Ла Лига, като с тях той оказа помощ за спечелването на 7 точки. По тази причина клубът от Барселона към този момент е с еднакъв актив тъкмо с Майорка, който е първият над чертата.

FINAL #LaLiga | El gol de Raúl De Tomás salva al Espanyol https://t.co/OLkNWe97QS #EspanyolRCDMallorca pic.twitter.com/WWp6hk1itE
— MARCA (@marca) February 9, 2020
“Папагалчетата” оставиха противника да владее топката и го атакуваха при всяка опция, като стигнаха до доста повече рискове. При една от тях в 58-ата Де Томас се разписа с глава след подаване на Сержи Дардер.

След това гостите по този начин и не съумяха да стигнат до чиста опция, от която вероятно да изравнят.

Единственият плюс за Майорка е, че има преимущество против Еспаньол в директните мачове, тъй като през есента се наложи с 2:0.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ Примера дивисион 23 кръг, неделя 9 февруари  Еспаньол 1:0краен резулат  Майорка
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР