Новият нападател на Ботев (Пловдив) Тайлон все още не е

...
Новият нападател на Ботев (Пловдив) Тайлон все още не е
Коментари Харесай

Новият в Ботев е най-резултатният бразилец, играл в Европа

Новият нападател на Ботев (Пловдив) Тайлон към момента не е записал и минута по време на предсезонните подготовки. За всички почитатели на " канарчетата " той към момента е мистерия. Ето обаче какво необикновено достижение е постигнал нападателят. Той се оказа бразилецът с най-вече попадения в Европа в страните, в които шампионатите се организират по обичайните правила (всеки против всеки). Тайлон има 24 гола в 28 мача за своя малтийски Хибърниънс. В родината му означават, че той е оставил надалеч зад себе си сънародника си Неймар, който играе за гранда ПСЖ. „ Това, което се случи, бе оттатък моите упования, нито пък си представях, че мога да стигна толкоз надалеч. Много се гордея с достиженията си и с всички тези попадения. Въпреки че играя в лига, която не е толкоз мощна като тази на Неймар, това е самопризнание и името ми остава в историята на бразилския футбол. Чувствам се горделив! “, декларира Тайлон.
Ето какво споделя още той пред разнообразни медии в родината си във връзка прехвърлянето му в Ботев (Пловдив):

„ След края на шампионата в Малта към мен имаше огромен интерес. Започнах да проверявам предложенията. Имах такива от Европа, от Арабския свят, от Египет … Признавам, че бях на косъм да мина в тим от Близкия изток, само че същинското ми предпочитание беше да остана в Европа, тъй като имам вяра, че мога да реализира повече на този континент.

„ Моето решение пристигна, когато разговарях с Желко Петрович. Аз даже се уплаших, когато разбрах, че точно той е треньорът на Ботев Пд… Нашият диалог обаче промени всичко. След него взех решение да приема офертата на Ботев Пловдив и дружно с моите представители взехме решение да подпиша договор”, разкрива Тайлон.

" Когато дойдох в Ботев Пд, видях огромна организация, бях впечатлен, в никакъв случай не съм имал това в кариерата си. Подписах за две години с клуба и съм доста благополучен. Сега стартирам да работя интензивно, с цел да продължа да реализирам задачите си и да оказа помощ на тима да се бори за трофеите, тъкмо както върших предишния сезон в Малта. Знам, че ще бъде по-трудно, само че съм стимулиран за това огромно предизвикателство “, приключва Тайлон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР