Новият мутант на коронавируса, открит най-напред в Кент, Англия, е

...
Новият мутант на коронавируса, открит най-напред в Кент, Англия, е
Коментари Харесай

Борис Джонсън излезе и пред целия свят обяви смразяваща К-19 новина ВИДЕО

Новият мутант на ковид, открит на първо време в Кент, Англия, е с 30% по-смъртоносен от остарелия, с изключение на, че е и по-заразен, заключиха учените.

Премиерът Борис Джонсън в послание към нацията през днешния ден от 17 ч. английско време (19 ч. българско) оповести данните на учените - че новият вариант е по-смъртоносен от старите версии на вируса.

Изследователи от държавната консултативна група за нови и зараждащи респираторни вирусни закани (NERVTAG) стигнаха до заключението, че новият вариант евентуално ще убие 30% повече хора от остарелия, заяви през днешния ден Робърт Пестън от ITV.


Новият вариант, който беше открит за първи път в Кент, се предава по-лесно от по-стария, което значи, че заразява повече британци. С него се изяснява огромния скок на броя на случаите във Англия през последния месец.

Британският вариант, както е към този момент прочут, бе открит у пациенти в доста европейски страни, а също в Китай и Съединени американски щати.


Професор Нийл Фъргюсън, който е член на NERVTAG, съобщи през днешния ден пред Пестън: „ Реална е опцията новият вид в Обединеното кралство да усили риска от гибел, само че въпреки всичко остава забележителна неустановеност.

"Четири групи - Imperial, LSHTM, PHE и Exeter - са сравнили връзката сред позитивни проби на пациенти с новия вид по отношение на старите варианти, и риска от гибел.


"Това допуска 1,3 по-голям риск от смъртен излаз. Тоест при 60-годишните биха могли да починат 13 на всеки 1000 души, съпоставено с 10 на 1000 при старите варианти. “

Проф. Фъргюсън обаче предизвести, че единствено осем % от смъртните случаи съдържат информация за това кой вариант са имали.

Според оповестените през днешния ден документи, учените са пресметнали, че новият вариант е с 56% по-заразен от другите варианти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР