Новият мост над пролива Дарданели в Турция е на 99

...
Новият мост над пролива Дарданели в Турция е на 99
Коментари Харесай

Турция открива най-дългия висящ мост в света над Дарданелите през март

Новият мост над пролива Дарданели в Турция е на 99 % приключен и се чака да бъде публично открит на 18 март, оповестява " Хюриет дейли нюз ".

В момента се правят финалните действия по моста, който с неповторимата си структура ще бъде най-дългият провесен мост в света.

Цената за прекосяването през моста ще бъде под 15 евро, заяви директорката на Лимак холдинг Ебру Йоздемир, акцентирайки, че това е заложено в контракта на компанията с управляващите.

По думите й планът е приключен при стойност от 3,1 милиарда евро, което е с към 100 милиона по-висока сума от предстоящото. Както тя уточни, това се дължи на въздействието на пандемията от COVID-19 и увеличението на цените на суровините.

Мостът над Дарданелите, който ще свързва Европа и Азия при окръг Чанаккале, ще обезпечи шосейна връзка сред двата бряга, обезпечавана понастоящем посредством фериботи.

Очаква се той да бъде открит на 18 март, на 108-годишнината от успеха на османската войска в главната борба от Галиполската интервенция против силите на Антантата през Първата международна война.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР