Новият мост над Марица, който ще свърже булевардите „Копривщица” и

...
Новият мост над Марица, който ще свърже булевардите „Копривщица” и
Коментари Харесай

Вдигаме нов мост над Марица

Новият мост над Марица, който ще свърже булевардите „ Копривщица” и „ България”, е един от строителните обекти, чийто старт се възнамерява за 2018 година Надяваме се, че ще успеем да стартираме работа за тази доста значима пътна връзка, сподели през вчерашния ден кметът Иван Тотев.

На бул. „ Копривщица” би трябвало да бъде отчужден единствено един парцел. Този обект ще върви дружно с реконструкцията на бул. „ Копривщица” до бул. „ Шести септември”. За останалата част на бул. „ Копривщица”, която също е в неприятно положение, се водят диалози с Министерство на регионалното развитие. От министерството се желае да поеме разноските по замяна на водопровода. Проектът, направен от ВиК ЕООД, планува новите тръби да минат по северното платно на бул. „ Христо Ботев” от гарата до Коматевския надлез, а по-късно да продължат по източното платно на бул. „ Копривщица”, да извърнат при кръстовището с Пещерско шосе на западното платно и да се включат в магистралния тръбопровод на Коматевско шосе.

Инвестицията е огромна, по тази причина в община Пловдив изчакват решението на Министерство на регионалното развитие дали следващата година ще бъдат отпуснати средства за ВиК-Пловдив.

Бюджетът за 2018 година се обрисува над 300 млн. лв. и ще се гласоподава в Общинския съвет на 31 януари, както " Марица " писа през вчерашния ден. Той ще бъде най-големият в историята на Пловдив, предвижда кметът. Една от аргументите е, че локалните доходи се усилват, изключително от налозите за недвижими парцели и коли. Според Иван Тотев в Пловдив се следи строителен взрив, изключително на жилища, и всяка година в употреба се вкарват от ден на ден здания. Към този миг от налозите, с които се таксуват имотните покупко-продажби, в градската хазна към този момент са постъпили към 16 млн. лв. доходи. В бюджета за 2018-а ще бъде заложена почти същата сума предвид на стопански доста мощната година. Кметът напомни, че до 15 декември в Пловдив са осъществени покупко-продажби за над 600 млн. лв.. Със 17 млн. лв. се усилва и държавната дотация за следващата година.

Очаква се, че по оперативната стратегия „ Региони в растеж” ще бъдат вложени 17 - 18 млн. лв. за благоустрояване на зоната сред бул. „ Кн. Мария-Луиза”, ул. „ Митрополит Панарет”, бул. „ Марица-юг” и „ Източен”.

Кметът заяви още, че се готвят до края на тази година да започват водния план за близо 108 млн. лв.. Забавихме се, тъй като желаеме да включим цялостното възобновяване на настилката, откакто се подмени ВиК мрежата, изясни Тотев. Община Пловдив ще взе участие с 8 млн. лв., останалите пари са от Европейски Съюз. Предстои замяна на Ви К мрежата в регион " Северен ", в това число и по бул. " Дунав ", а също по този начин и рационализация на Пречиствателната станция.

Има вяра, въпреки и нежна, че градският превоз ще тръгне по Коматевско шосе до Нова година. Засега е асфалтиран един тротоар и строителите от компанията реализатор работят на втория. От „ Щрабаг” дават обещание да завършат източното платно на бул. " Руски " сред колелото на гарата и ул. " Любен Каравелов " до края на януари, въпреки че първичните им уверения бяха до края на декември. Но пък има вяра до Нова година да отворят и двете платна на бул. " Шести септември ", където също от една година и половина върви ремонт.

Бул. " Васил Априлов " ще е подготвен до края на март, сподели още кметът. Догодина ще се ремонтира Кукленско шосе, където осветлението е едва, непрекъснато се отварят дупки, тротоарите са разрушени. На ул. „ Даме Груев” в " Кючук Париж " ще се прави реорганизация, при изискване че бъде определен реализатор. В момента тече процедура за избор на архитект. През идната година ще продължи проектирането на новата пътна връзка сред кв. „ Прослав” и Коматевско шосе. След това би трябвало да се отчуждават частни парцели.

Строителството на подлез „ Модър - Царевец” ще стартира, откакто завърши отчуждаването на парцели от южната страна на жп линията. Процедури по отчуждаване не престават и на Голямоконарско шосе. Намерението на кмета е реконструкцията на този бул. да стартира през 2019 година Това е най-неугледният вход на Пловдив и в случай че там се работи, всички, които идват в града ни, ще видят, че нещо там се прави, разяснява Иван Тотев.

В финансовата стратегия за 2018 година ще бъдат включени реконструкцията на пл. " Централен " и построяването на Художествена изложба на ул. " Гладстон ".
тагове мост марица водния план  Вдигаме нов мост над Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР