Новият мост на пътя Царево - Ахтопол ще бъде завършен

...
Новият мост на пътя Царево - Ахтопол ще бъде завършен
Коментари Харесай

Мостът на пътя Царево - Ахтопол ще бъде завършен до 15 април

Новият мост на пътя Царево - Ахтопол ще бъде приключен в уговорения период - до 15 април. Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Найденов инспектира напредъка по строителството на оборудването.



Целта е придвижването по него да бъде пуснато преди старта на летния туристически сезон. По трасето на третокласния път III-9901 минава целият трафик към Южното Черноморие и е съществена пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово.

" Мостът е от извънредно значение за Южното Черноморие и е единствената пътна връзка от Царево към Ахтопол, значима както за локалните хора, по този начин и за туризма. Скоро по този мост ще се пътува безвредно и удобно ", съобщи заместник-министър Найденов при инспекцията на строително-монтажните работи.

До момента е завършил най-тежкият стадий от строителството – построяването на цялостната структура на оборудването.

За по-малко от шест месеца са приключени стълбовете и устоите на моста, излети са и стоманобетонните водачи, които са основата на мостовата структура. Те са с дължина сред 17 и 25 м в другите елементи на оборудването и чрез модерни софтуерни решения навлизат в здрава канара, което прави оборудването в пъти по-устойчиво и не разрешава подкопаване на основите му при повишение равнището на реката.

Преди дни завърши монтирането и на надлъжните греди на цялото оборудване.

Сега се работи по горното строене на моста – подрежда се армировката, следва да бъдат излети пътната и преходните плочи, да се изградят тротоарните конзоли и отводняването. С това строителството на оборудването ще завърши и ще се пристъпи към въвеждането му в употреба.



След стартиране на придвижването по новия мост ще се премине към унищожаване на краткотрайния път - брод, по който сега минават моторни транспортни средства.

" Съдействаме изцяло на страната за оборудването, което построяват, с всички процедури, които зависят от Община Царево ", сподели кметът на общината Марин Киров, който придружи заместник-министъра по време на инспекцията.

Наводненията от проливните превалявания при започване на септември 2023 година компрометираха остарелия мост на третокласния път Царево - Ахтопол. Екипите на Агенция „ Пътна инфраструктура “ започнаха незабавни ограничения за унищожаване на авариралото оборудване и построяването на краткотраен път - брод, по който да минават в двете посоки всички типове транспортни средства. В оптимално къс период бяха извършени процедури по Закон за обществените поръчки за избор на реализатори на планиране, строителство и строителен контрол на новото оборудване. Изготвен бе механически план, всички нужни геоложки и хидроложки прочувания, както и изискваните по закон съгласувателни процедури.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР