Новият модел на АутоВАЗ“ Lada Aura, описван като чудото на

...
Новият модел на АутоВАЗ“ Lada Aura, описван като чудото на
Коментари Харесай

„Счупиха колата“: Новата Lada Aura не успя да запали по време на официална презентация

Новият модел на „ АутоВАЗ “ Lada Aura, описван като „ чудото на автомобилната промишленост “, навлече подбив на производителя си, откакто не съумя да възпламени по време на публична презентация с куп високопоставени лица и публицисти в Русия.

Първоначално ръководителят на „ АвтоВАЗ “ Максим Соколов дружно с министъра на финансите Антон Силуанов направиха обиколка с автомобила. След това шефът на автомобилната компания реши да показва опциите на модела пред Герман Греф, ръководителя на „ Сбербанк “, заобиколен от публицисти. Той обаче не възпламени.

„ Счупиха колата “, пошегува се Греф. „ Е, какво да се прави, първообраз “, отговоря Соколов, преди да отстъпи кормилото още веднъж на Силуанов и той да успее да го възпламени.

Видеоклип от неуместния епизод се популяризира лавинообразно в обществените мрежи през днешния ден. На фрагментите се виждат единствено несполучливите опити на Соколов.

„ Чудото на автомобилната промишленост “ трябваше да замести задграничните марки коли, чиито производители започнаха всеобщо да напущат Русия след нахлуването в Украйна. Така Руската федерация опита да даде подтик на личното произвеждане, данните обаче не са изключително положителни. През януари-февруари продажбите на коли Lada са с 19,4% надолу.

На 16 март 2022 година, заради липса на аварийни елементи, „ АвтоВАЗ “ се принуди да разгласи за корпоративен отпуск. А в края на януари 2023 година разгласи, че ще създава коли Lada единствено в три цвята – поради неналичието на багра вследствие на въведените наказания против агресора.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР