Новият модел е призван да бъде компаньон на възрастни и

...
Новият модел е призван да бъде компаньон на възрастни и
Коментари Харесай

Sony направи по-истински робота куче Aibo

Новият модел е предназначен да бъде придружител на възрастни и деца

Aibo може да дава отговор на гласови команди, да размахва опашка, да прави трикчета и да показва страсти благодарение на своите OLED очи

Новият модел на робота куче Aibo е по-жив и благ от своя предходник, пуснат от Sony в далечната 1999 година В допълнение, умната машинка предлага разширени функционални благоприятни условия.

По думите на японския производител, Aibo е предназначен да бъде придружител на възрастни хора и деца, а не домакински дигитален асистент от рода на устройствата, предлагани от някои други софтуерни компании.

Aibo може да дава отговор на гласови команди, да размахва опашка, да прави трикчета и да показва страсти благодарение на своите OLED очи. За свързване към интернет са планувани безжични Wi-Fi и LTE връзки.
още по тематиката
Облачна услуга на Sony, основана на изкуствен интелект, проучва всичко, което вижда и чува роботът-куче. Освен това услугата разрешава на Aibo да обменя опит с други роботи.

Sony към този момент приема предварителни поръчки за Aibo от клиенти в Япония, а продажбите на робота ще стартират на 11 януари 2018 година на цена от 1740 $, дружно с абонамент от $26 на месец за достъп до облачната услуга и зареждане на нови функционалности.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР