Новият министър-председател на Великобритания Кийр Стармър обеща в петък да

...
Новият министър-председател на Великобритания Кийр Стармър обеща в петък да
Коментари Харесай

Кийр Стармър обеща възстановяване след години на хаос при консерваторите

Новият министър-председател на Англия Кийр Стармър обещ а в петък да употребява голямото си електорално болшинство, за да възвърне страната след години безпорядък, като сподели, предава " Ройтерс ".

Стоейки пред новия си офис и резиденция на Даунинг стрийт номер 10, Той предизвести, че всяко усъвършенстване ще отнеме време и че първо би трябвало да се възвърне вярата в политиката.

" Тази липса на доверие може да бъде излекувана единствено с дейности, не с думи . Знам това ", сподели той.

" Независимо дали сте дали своят вот за лейбъристите или не, в действителност, изключително в случай че не сте, аз ви споделям непосредствено - Моето държавно управление ще ви служи. Политиката може да бъде мощ за положително. Ние ще покажем това. "

Застанал зад катедрата, той сподели, че схваща, че доста британци са разочаровани от политиката след години на кавги и безпорядък при консерваторите, които бяха изрично отхвърлени на изборите в четвъртък, претърпявайки историческа загуба.

Стармър сподели, че отхвърлянето на консерваторите е сигнал, че Англия е подготвена за рестартиране: " Защото колкото и свирепи да са бурите в историята, една от най-силните страни на тази нация постоянно е била способността ни да плаваме към по-спокойни води ".

Лявоцентристката Лейбъристка партия завоюва голямо болшинство в 650-местния парламент, което провокира в петък сутринта, преди Стармър да отиде да се срещне с крал Чарлз и да бъде публично назначен за министър-председател.
 Лейбъристите печелят безапелационно вота във Англия, съгласно exit poll
Лейбъристите печелят безапелационно вота във Англия, съгласно exit poll

Сър Кийр Стармър ще стане министър-председател с 410 депутати

Той сподели, че ще се бори всеки ден, с цел да възвърне доверието , като сподели, че Англия ще има " държавно управление, необременено от теория ", наблягайки нещо, което е повтарял по време на акцията - че ще сложи страната преди всичко, партията на второ.

" Да се ​​противопоставим безшумно на тези, които отписаха страната ни. Вие ни дадохте явен мандат и ние ще го използваме, с цел да реализираме смяна. "

Резултатът от изборите обърна английската политика . Лейбъристите завоюваха повече от 410 места, което е нарастване с 211, до момента в който консерваторите, най-успешната партия в западния свят, изгубиха 250 депутати, в това число рекорден брой висши министри и някогашния министър председател Лиз Тръс.

Консерваторите на Сунак претърпяха най-лошото показване в дългата история на партията , защото гласоподавателите ги наказаха за рецесията на разноските за живот, неуспеха в публичните услуги и поредност от кавги.

" На страната бих желал да кажа на първо място, че скърбя ", сподели Сунак пред Даунинг стрийт, добавяйки, че ще остане като водач на консерваторите, до момента в който партията е подготвена да назначи негов заместител.

" Дадох всичко от себе си на тази работа, само че вие изпратихте явен сигнал , че държавното управление на Обединеното кралство би трябвало да се промени и вашата преценка е единствената, която има значение. Чух гнева ви, разочарованието ви и поемам отговорност за тази загуба. "
 Кийр Стармър и Риши Сунак предизвестяват за стопански проблеми, в случай че другият завоюва
Кийр Стармър и Риши Сунак предизвестяват за стопански проблеми, в случай че другият завоюва

Кийр Стармър и Риши Сунак предизвестяват за тежки последствия, в случай че другият завоюва

Въпреки безапелационната победа на Стармър, социологическите изследвания демонстрират, че има дребен възторг за Стармър или неговата партия. Благодарение на особеностите на английската система за първи след изборите и ниската изборна интензивност, триумфът на лейбъристите беше реализиран с по-малко гласове, в сравнение с си осигуриха през 2017 година и 2019 г, която е и е най-лошата им година от 84 години.

Паундът и английските акции и държавни облигации се покачиха нищожно в петък, само че Стармър идва на власт в миг, когато страната е изправена пред серия обезсърчаващи провокации.

Данъчното задължение на Англия е на път да доближи най-високото си равнище след Втората международна война, чистият дълг е съвсем равностоен на годишното икономическо произвеждане, виталният стандарт е паднал, а публичните услуги скърцат, изключително доста ценената Национална здравна работа, която е преследвана от стачки.

Някои от по-амбициозните проекти на лейбъристите, като водещите обещания за зелени разноски, към този момент бяха понижени, а  Стармър обеща да не покачва налозите за " работещите хора ".
 Мигрантите през Ламанша доближиха нов пик
Мигрантите през Ламанша доближиха нов пик

Повече от 800 мигранти дойдоха във Англия за един ден

По същия метод той даде обещание да анулира политиката на консерваторите за изпращане на търсещи леговище в Руанда, само че защото миграцията е основен избирателен въпрос , той самият ще бъде подложен на напън да откри метод да спре десетки хиляди хора, идващи през Ламанша от Франция.

" Не ви давам обещание, че ще бъде елементарно ", сподели Стармър по-рано на надвит протест . " Промяната на страна не е като натискане на комутатор. Това е тежка работа. Трябва да сме търпеливи, решителни, работещи и ще би трябвало да се движим неотложно. "

Стармър даде обещание да усъвършенства връзките с Европейския съюз след Брекзит , само че лейбъристите споделиха, че повторното присъединение към Европейски Съюз не е на масата.

Въпреки че даде обещание да внесе смяна във вътрешното пространство, Стармър се зарече да продължи недвусмислената поддръжка на Лондон за Украйна във войната й против Русия. По доста външни въпроси неговата политика е сходна на тази на Сунак.
 Британците съжаляват за Брекзит
Британците съжаляват за Брекзит

Четири години след Брекзит, единствено 24% от британците считат, че страната би трябвало да е отвън Европейски Съюз
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР