Новият министър-председател на Франция Габриел Атал, на 34 години, представи

...
Новият министър-председател на Франция Габриел Атал, на 34 години, представи
Коментари Харесай

Новият френски премиер Атал представя правителство с непроменени ключови министерства

Новият министър-председател на Франция Габриел Атал, на 34 години, показа държавното управление си в четвъртък, като съгласно известията няколко членове на кабинета остават на постовете си, в това число твърдолинейния вътрешен министър Жералд Дарманен и спорния министър на правораздаването Ерик Дюпон-Морети.

Съгласно френската система президентът дефинира общата политика, до момента в който министър-председателят дава отговор за избора на кабинет и ежедневното ръководство на държавното управление. Атал е най-младият министър председател на страната и първият намерено гей министър председател на Франция.

Редица френски политически водачи ще останат, в това число Бруно льо Мер като министър на финансите и Себастиен Лекорню като министър на защитата. Жени също бяха номинирани на основни постове, в това число някогашният министър на правораздаването Рачида Дати за нов министър на културата.

Макрон избра Атал, 34-годишен медиен лоялист, за да вдъхне нов живот на неговия втори мандат като рейтинг на утвърждение тежест н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР