Новият министър-председател на България Кирил Петков представи най-важните теми, обсъдени

...
Новият министър-председател на България Кирил Петков представи най-важните теми, обсъдени
Коментари Харесай

Кирил Петков за мината, заложена от КЕВР: Искаме да избегнем поскъпването на тока, водата и газа

Новият министър-председател на България Кирил Петков показа най-важните тематики, разисквани на първото държавно съвещание на новия кабинет.

Първата разисквана тематика е във връзката с наводненията от последните дни в областите Благоевград и Смолян.

„ Още на следващия ден ще поканим регионалните шефове, с цел да придобием точна и ясна визия за всички вреди и да създадем проект за най-бързата помощ, която може да се предприеме и страната да се погрижи за потърпевшите хора “, уточни Петков.

По думите му в най-спешен порядък би трябвало да бъде разисквано предлагането за покачването на цените на електрическата енергия и топлоенергията от КЕВР.

„ Трябва да бъде разисквано предлагането за покачването на цените на тока, водата и газа от КЕВР. Дали сме си 24 часа до на следващия ден да създадем разбор какво тъкмо е тяхното предложение, за какво тъкмо в този момент – в първия ден на държавното управление се случи, и да вземем ясни и съответни ограничения да избегнем това, което за нас наподобява като относително огромно нарастване на цената. След като ние самите декларирахме, че това ни е пръв приоритет да не се случва “, уточни министър председателят.

Във връзка с желаното нарастване от страна на бизнеса за повдигане на размера на обезщетенията, министър председателят съобщи, че бизнесът и неговата конкурентоспособност е главен приоритет. " По- значимо от директните дотации е да забележим дали не можем да понижим цената на тока през разноските " сподели той.

Третата тематика е фокусът върху зеления документ и имунизацията.

„ До четвъртък вършим юридически разбор по какъв начин да въведем сходна мярка. Първата стъпка ще е на равнище Министерски съвет. После ще погледнем по какъв начин този образец може да бъде публикуван в цялата държавна администрация. Идеята е резултатите да бъдат действителни и ефикасни, а не да влизаме в публични разногласия “, уточни министър-председателят. Обсъжда се разновидността Зеленият документ да стане наложителен за чиновниците в другите министерства. За жителите, които имат работа там, той няма да е наложителен, посочи Петков. Той е безапелационен, че не би трябвало да има разлика сред държавната администрация и частния бизнес и всички би трябвало да работят при едни и същи условия. Трябва да качи равнището на имунизация, в този момент сме след Таджикистан и Руанда, сподели Петков.

Премиерът съобщи, че няма да пътува за Брюксел за срещата на върха, защото обстановката в страната е сериозна поради тежките наводнения и вредите от тях, изненадата с новите цени на ток, вода и газ и както и обстоятелството, че екипите на министрествата към момента не са образувани. " Президентът Радев ще отиде в Брюксел " съобщи Петков.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР