Новият министър на правосъдието в кабинета Денков Атанас Славов дойде

...
Новият министър на правосъдието в кабинета Денков Атанас Славов дойде
Коментари Харесай

Атанас Славов убеди ДПС да се махне фигурата главен прокурор

Новият министър на правораздаването в кабинета " Денков " Атанас Славов пристигна в Народното събрание, където дружно със съпартийци от Демократична България организира среща в стаята на Движение за права и свободи с техни представители, измежду които и Делян Пеевски. Темата - готвените конституционни промени.

" Без присъединяване на всички няма по какъв начин да се случи процесът. Очевидно от това, на което станахме очевидци във Висш съдебен съвет, очевидно имаме потребност от напълно друга идея и би трябвало да има механизъм за освобождение на основния прокурор, който да е самостоятелен от краткотрайни болшинства във Висш съдебен съвет, да е ясно написано на конституционно и законодателно равнище ", разяснява въпросът, по който е разговарял с Движение за права и свободи Славов.

Той отхвърли да разяснява въпроса,  - Делян Пеевски да не е член на Комисията по конституционни промени, като съобщи, че водили диалози с всички. В последните дни обаче, следва да отбележим, че и от " Възраждане ", и от " ИТН ", и от Българска социалистическа партия обявиха, че не са били търсени за каквито и да е договаряния за промени в Конституцията.
 Делян Пеевски чака плана за промени в Конституцията на ПП/ДБ
Делян Пеевски чака плана за промени в Конституцията на ПП/ДБ

А Държавно стопанско предприятие си има собствен и то от дълго време

На въпрос на News.bg Делян Пеевски пък отговори, че не е бил обсъждан въпросът с наличието му в конституционната комисия. Съобщи и новината - Движение за права и свободи към този момент са склонни да се съгласят с отколешното искане на Демократична България да се отстрани напълно фигурата на основния прокурор в Конституцията.

" Преди година и половина (в плана на Движение за права и свободи за промени в Конституцията - бел.ред.) орязахме напълно пълномощия на основния прокурор, в този момент несъмнено ще вървим към унищожаване на тази служба. Не смятате ли, че тази фигура (на основния прокурор) тежи на обществото? Това предложение пристигна от тях, ние ще мислим върху това, само че по-скоро ще бъдем съгласни. "

Ще стартират диалози и с другите партии по въпроса за промени във Върховния закон през идната седмица, заяви на собствен ред и Надежда Йорданова от ПП/ДБ . Имало и всевъзможни хрумвания - освен тази да се отстрани института на основния прокурор, както и за други промени в Конституцията отвън частта за правосъдната власт.

Припомняме, че съгласно заявление от ПГ на Движение за права и свободи член на Комисията за конституционни промени се предлага да стане депутатът Делян Пеевски, който дружно с водача Мустафа Карадайъ даде своя глас " за " държавното управление Денков/Габриел. Както обясниха по-късно двата гласа " за " не са за държавното управление, , което ще се търси за смяна в Основния закон. , към което се причисли и Политическа партия.

Движение за права и свободи също имат лична поръчка , която датира от две години. Тя бе стартирана откакто от ГЕРБ направиха ход,.

Още преди този момент президентът Румен Радев поде самодейност и организира редица срещи по тематиката, само че за промени в конституцията с аргумента, че това ще стане в миг на. Такъв миг не е настъпил и планът за нова конституция отлежава на " Дондуков " 2.
 Христо Иванов и Движение за права и свободи обсъждаха
Христо Иванов и Движение за права и свободи обсъждаха " новия публичен контракт "

Все още няма конкретика къде са общите точки и разминаванията сред визията на Демократична България и ДПС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР