Новият министър на отбраната на Украйна обвинява Берлин, че блокира

...
Новият министър на отбраната на Украйна обвинява Берлин, че блокира
Коментари Харесай

В. Файненшъл таймс: Украйна вини Германия, че блокира военната помощ от НАТО

Новият министър на защитата на Украйна упреква Берлин, че блокира доставките на оръжия за Киев макар предизвестията на Съединени американски щати за възможна опасност от съветска инвазия, написа " Файненшал таймс ". В изявление за вестника министърът Олексий Резников твърди, че през ноември Германия е наложила несъгласие върху изпращането в Украйна на огнестрелни оръжия за битка с дронове и антиснайперски системи посредством натовската Агенция за поддръжка и доставяне. Все отново Берлин е отстъпил за първия тип оръжие, признавайки, че то не е смъртоносно.

Според Резников германците строят газопровода " Северен поток 2 ", само че в същото време блокират опциите на Украйна да се отбранява, което е " доста незаслужено ". Затова Киев ще опита да се достави с оръжия посредством двустранни съглашения с други съдружници като Съединени американски щати, Англия, Литва или Франция, споделя той и прибавя, че е " доста оптимистично надъхан ", че страната ще получи по този метод ракети и други отбранителни оръжия.

Изданието показва, че позицията на новото държавно управление на Германия на канцлера Олаф Шолц по този въпрос още не е ясна. Министърът на стопанската система, който има пълномощията да утвърждава или постанова несъгласие върху износа на оръжия е отклонил през вчерашния ден настояването за коментар. Същото е направило и канцлерството в Берлин.

Пред " Файненшъл таймс " Резников изрича догатката, че западните съдружници се притесняват, че опълчването против президента Путин от позиция на силата ще бъде неправилно. Обаче тактиката да не бъде предизвикана Русия не работи и няма да работи, споделя той и напомня, че Русия атакува Грузия през 2008 година, откакто държавните управления в Берлин и Париж стопират Грузия по пътя за присъединение към НАТО.

Според Олексий Резников така наречен алена линия на Москва против влизането на Украйна в НАТО е част от съветската тактичност от вида " разделяй и владей ". " Усещам, че Съединени американски щати са разбрали тази опасност. Те би трябвало да запазят единството на алианса ", споделя пред " Файненшъл таймс " юристът, до неотдавна министър по реинтеграцията на окупираните територии до назначението му за министър на защитата предишния месец.

В. " Вашингтон пост " установи, че взаимното изказване на външните министри от Г-7 след срещата им през вчерашния ден в Ливърпул е знак, че те са единни в опозицията си против скупчването на съветски бойци край границите на Украйна и в апела си към Кремъл да смъкна напрежението. В заключителния документ от срещата в северния британски град се насочва предизвестие към Русия, че ще понесе големи последствия и ще заплати висока цена, в случай че нападне Украйна.

Това предизвестие, което показва позициите страни с корав метод към Русия (САЩ и Великобритания) и по-благосклонни страни (като Франция и Италия) е следващият опит на администрацията на Джо Байдън да издейства интернационална поддръжка за Украйна, откакто американското разузнаване откри, че Кремъл възнамерява да нападне тази зима Украйна в няколко посоки.

Според вашингтонския вестник основаването на обединен фронт против Русия е сложна задача за администрацията на Байдън, защото континентална Европа възприема съветската опасност по друг и от време на време спорен метод. Руският президент кара Съединени американски щати да гадаят какви ще са идващите му ходове, а Америка увещава съдружниците си да се вземат ограничения и да бъде предотвратена нашествието. Миналата седмица Байдън сподели обществено, че Съединени американски щати ще свикат среща с представители на Русия и подбрана група европейска съдружници, с цел да се види дали може да бъдат реализирани някакви сделки с Москва, с цел да бъде преодоляна рецесията.

Това обаче разсъни паника в източноевропейските столици, че ориста им ще се взема решение в тяхно неявяване, напомня " Вашингтон пост ". Вестникът цитира почитан представител на страна от района, съгласно който директните договаряния на Запада с Москва, " без ние да сме на масата са злокобно увещание за нашата история от XX век ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР