Новият министър на образованието на Франция Амели Удеа-Кастера е подложена

...
Новият министър на образованието на Франция Амели Удеа-Кастера е подложена
Коментари Харесай

Първи скандал на новото френско правителство

Новият министър на образованието на Франция Амели Удеа-Кастера е подложена на все по-голям напън поради решението си децата ѝ да посещават частно учебно заведение, което засенчва опита на президента Еманюел Макрон да възобнови втория си мандат, съобщи Агенция Франс Прес.


Опонентите ѝ слагат под въпрос настояването ѝ да изпрати едното си дете в частно учебно заведение поради дефицита на личен състав в държавното му заведение във все по-ожесточен и персонален спор.

Удеа-Кастера беше един от главните печеливши при пренареждането предходната седмица, като някогашната френска шампионка по тенис за юноши получи министерството на образованието наред с досегашния си сектор като министър на спорта.

Начело на новото суперминистерство тя ще управлява подготовката за Олимпийските игри през 2024 година в Париж, както и ще се занимава с един от най-чувствителните въпроси във френската политика.

Тя съобщи, че е избрала да премине в частен бранш поради " многото образователни часове без сериозен заместител " на учителя в държавното учебно заведение на сина ѝ.

Говорейки пред кореспонденти по време на първото си посещаване в учебно заведение в качеството си на министър, тя съобщи, че ѝ е " омръзнало, както на стотици хиляди фамилии " в цяла Франция.

И тримата синове на Удеа-Кастера, която е омъжена за президента на френския фармацевтичен колос Sanofi Фредерик Оде, вместо това са посещавали влиятелното учебно заведение " Станислас ", католическо образователно заведение покрай дома ѝ в Париж.

Частното учебно заведение е разследвано от Министерството на образованието от предходната година поради изявления в пресата за хомофобско и сексистко държание. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР