Новият министър на културата Найден Тодоров пое поста от досегашния

...
Новият министър на културата Найден Тодоров пое поста от досегашния
Коментари Харесай

Найден Тодоров: Културата трябва да върви напред, каквото и да става

Новият министър на културата Найден Тодоров пое поста от досегашния – Кръстю Кръстев.

„ За мен е чест и огромно наслаждение да Ви предам този пост “ – с тези думи се обърна Кръстю Кръстев към министър Тодоров.

„ Адски спокоен и убеден съм, набожен в това, което ще извършите за Министерството на културата, то заслужава най-хубавото и аз считам, че Найден Тодоров е най-хубавото, което може да се случи на Министерството на културата. Възхищавам Ви се, приветствам Ви и Ви поисквам от все сърце на добър час! “, сподели още досегашният министър Кръстю Кръстев, като уточни още, че Найден Тодоров е освен доста добър диригент, само че и доста добър човек.

Кръстю Кръстев алегорично съобщи на наследника си Найден Тодоров фототипно копие на фамозната Манасиева хроника, която „ е знак на отговорностите в Министерството на културата “ и която в символ на последователност си предават министрите на културата.



„ С министър Кръстев към този момент имаме опит в приемането и предаването. Аз съм спокоен за това, което намирам, тъй като и двамата сме от една сфера и няма по какъв начин да нямаме близко виждане за това, че културата би трябвало да върви напред, каквото и да става.

И двамата знаем, че една нация не се образува от стопанска система, не се образува от нищо друго, с изключение на от културата.

Точно културата е най-важната за всички нас – това съм твърдял аз постоянно, а съм сигурен, че това е верую и на господин Кръстев. Това значи, че върху всички Вас пада голяма отговорност “, обърна се министър Найден Тодоров към екипа на Министерството на културата.

Той даде обещание, че ще се постарае да продължи пътя на министър Кръстев и културата да върви напред.

" Оттук нататък това, което мога да обещая, е, че ще положа всички старания, както съм го правил и постоянно, всеки един от Вас да се усеща спокоен, че е предпазен и че работи вярното нещо за бъдещето на този народ, който много е измъчен през последните десетилетия ", показа още министър Тодоров.

На формалната гала в Министерството на културата участваха от управителния екип на институцията, както и шефове на дирекции.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР