Новият министър на електронното управление Божидар Божанов обясни някои от

...
Новият министър на електронното управление Божидар Божанов обясни някои от
Коментари Харесай

Божидар Божанов обясни приоритетите на електронното управление

Новият министър на електронното ръководство Божидар Божанов изясни някои от целите, над които ще работи по време на мандата си. „ Личната карта няма да бъде отстранена, тя ще остане и като пластика”, успокои министърът. „ Хората не би трябвало да се тормозят, че би трябвало да имат смарт телефон за задачата. Но с цел да се идентифицираме електронно, т.е. когато сме пред компютър и желаеме да употребяваме електронни услуги, идентификацията ще може да стане през телефона. Така не се постанова да разполагаме с електронен автограф или ПИК”, съобщи той пред Нова телевизия.

По думите му електронната персонална карта ще има единствено един идентификатор. „ Всички останали данни са в централизираните регистри на държавата”, увери Божанов.

„ Отпадането на удостоверенията е един от целите, които са залегнали в съдружното съглашение. В момента жителите са куриери на администрацията. Това са документи, за които ние си знаем, страната може по длъжностен път да събере тази информация”, уточни той. И посочи: „ Идеята е администрацията да не ни занимава със себе си”.

Според него няма да има проблем със отбраната на персоналните данни на жителите. „ Има няколко гаранции за това. На първо място всеки достъп до наши персонални данни се записва – кой чиновник и каква информация е направил. Дори ще може да получите уведомление по определен от вас канал за комуникация”.

Той разяснява и скандалния клип с жестоко отношение към преминаващи на „ Дунав мост” от страна на чиновници на администрацията. " Със сигурност ще последва инспекция. Това е неприемливо държание. Трябва да се срещна с детайлите по случая. Въпросът е да се види въпросът с заплащането. Човекът евентуално е желал да заплати с карта. В администрацията на всички места би трябвало да одобряват заплащания с карта. На доста места това към този момент е факт”, съобщи Божидар Божанов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР