Новият кралски шифър представлява изображение, което да се използва от

...
Новият кралски шифър представлява изображение, което да се използва от
Коментари Харесай

Показаха шифъра на Чарлз Трети СНИМКА

Новият кралски код съставлява изображение, което да се употребява от държавни служби и върху държавни документи и пощенски кутии. Той е персонално определен от крал Чарлз III. 

Монограмът съчетава неговия инициал -„ C “ и „ R “ - за Рекс, латинската дума за крал, както и „ III “ - за крал Чарлз „ Трети “.

Шифърът, представляващ образна еднаквост на новото ръководство, заменя буквите „ E II R “ на кралица Елизабет II.

Предстоят и други промени, които ще отбележат новото ръководство на крал Чарлз:

От Английската банка казват, че новите банкноти с портрета на крал Чарлз III се чака да влязат в обращение доникъде на 2024 година, като изображението ще бъде представено преди края на тази година. 

Според Кралския монетен двор ще бъдат създадени нови монети, които ще се появяват „ в сходство с търсенето от банки и пощенски служби “. Няма избрана дата по кое време ще бъдат употребявани, само че ще бъде показано тяхно изображение, преди да влязат в обращение. 

Музеят на кралския монетен дво, споделя, че съществува традиция, съгласно която профилът на новия монарх върху монетите би трябвало да е извърнат в посока, противоположна на техния предходник, осведоми bTV.

Съществуващите банкноти и монети ще продължат да бъдат годни, като ще се употребяват дружно с новите с лика на крал Чарлз III.  Кралската поща споделя, че новите марки с изображението на крал Чарлз ще „ влязат в обращение, откакто актуалните ресурси от марки бъдат изчерпани “.

Когато свърши кралският печал, новият код на крал Чарлз ще бъде употребен за първи път. Този персонален монограм на новия монарх ще бъде прибавен за първи път в пощата на Бъкингамския замък във вторник, когато ще се употребява за откровени писма от кралските домове.

Изображението ще стартира да се употребява по-широко - от униформи, през публични писалищен материали, до публични здания.

По пощенските кутии няма да има неочаквана смяна. Все още има кутии в приложимост от ръководството на кралица Виктория, Едуард VII, Джордж V и VI и истинските шифри остават, до момента в който кутиите не би трябвало да бъдат заменени.

Шифърът има обособена версия за Шотландия, която включва шотландската корона.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР