Новият крал Чарлз Трети и кралицата консорт Камила ще останат

...
Новият крал Чарлз Трети и кралицата консорт Камила ще останат
Коментари Харесай

Новият крал Чарлз Трети: Загубата ще засегне дълбоко цялата нация и безброй хора по света

Новият крал Чарлз Трети и кралицата консорт Камила ще останат в замъка Балморал довечера, а на следващия ден ще бъдат в Лондон. Това се споделя в известие на Бъкингамския замък. Цял ден пред двореца в английската столица се събираха обезпокоени хора, чийто опасения за кралицата, за жалост, се оправдаха по здрач. В момента доста хора оставят цветя пред Бъкингам и и пред двореца Уиндзор.

Официалното известие на Бъкингамския замък за гибелта на кралицата беше окачено на една от вратите на двореца. Знамената на дома на английския монарх в Лондон, на резиденцията на премиера на Даунинг стрийт 10 и на другите публични здания в Обединеното кралство бяха свалени на половина. Обществената медия Би Би СИ пусна националния химн.

Досегашният престолонасредник Чарлз, към този момент крал, разгласява свое известие.

" Смъртта на моята обичана майка Нейно Величество Кралицата, е миг на дълбока тъга за мен и всички членове на моето семейство. Скърбим надълбоко за почитания суверен и доста обичната майка. Знам, че загубата й ще засегне надълбоко цялата нация и безчет хора по света ".

Цялото кралско семейство се събра в замъка Балморал, откакто по-рано денем лекарският екип изрази паника по отношение на здравословното положение на Елизабет Втора. Тя страдаше от " епизодични двигателни проблеми " от края на предходната година и беше принудена да се отдръпна от съвсем всички публични задължения. Кралицата трансферира множеството си задължения на първородния си наследник.

Във вторник кралицата назначи Лиз Тръс за собствен 15-и министър-председател. Новият водач на Консерваторите и отиващият си министър председател Борис Джонсън пътуваха до Балморал, откакто беше обявено, че Елизабет Втора няма да се върне до Бъкингамския замък в Лондон.

За 70 години на трона кралица Елизабет Втора съумя да върне доверието на британците към короната. И даже изправена пред рецесии не изневери на стила си - да бъде постоянно сдържана и образец за сънародниците си в положителни и неприятни дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР