Новият коронавирус може да оцелее във въздуха за около три

...
Новият коронавирус може да оцелее във въздуха за около три
Коментари Харесай

Коронавирусът устойчив във въздуха три часа, а по повърхности в продължение на дни

Новият ковид може да оцелее във въздуха за към три часа и на някои повърхности до три дни, демонстрира ново изследване , представено от " Дейли телеграф ".

Изследването е на Националния институт за алергии и инфекциозни болести и Националните институти по опазване на здравето в Съединени американски щати.
 Джонсън предизвести Британия да се приготви да губи близки поради ковид
Джонсън предизвести Британия да се приготви да губи близки поради ковид

Британски учени допускат до 10 000 инфектирани, чакат и натурален имунитет

В оповестеното тази седмица проучване в medRxiv американски учени пишат, че вирусът е резистентен във въздуха в продължение на няколко часа . Учените също са открили, че вирусът може да оцелее до четири часа върху повърхности от мед, 24 часа върху картон и 2-3 дни върху пластмаса и неръждаема стомана.

Екипът е имитирал какво може да се случи, в случай че инфектиран човек се изкашля или се изкиха. Той също е анализирал в каква дълготрайност вирусът живее на разнообразни повърхности и е открил, че най-вероятно хората могат да го прихванат след това след допиране на повърхнина . Но сходни резултати след проби на частици от тежък изострен респираторен синдром (Sars) подсказват, че устойчивостта не е причина за бързото разпространяване на Covid-19.
 Първият инфектиран с ковид - в Китай на 17 ноември
Първият инфектиран с ковид - в Китай на 17 ноември

55-годишен мъж от Ухан

Тези предварителни резултати могат да оказват помощ да се изясни за какво вирусът се потвърждава като сложен за ограничение.

От седмици доста специалисти декларират, че бързото разпространяване на Covid-19 е индикация, че вирусът доста елементарно се предава.

По последни данни на Университет " Джон Хопкинс " повече от 128 000 души в над 115 страни са носители на ковид . Над 4700 души са умряли, а 68 000 са се възстановили.

Можете да следите случаите на ковид по света на инфографиките на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР