Новият коронавирус е причинил смъртта на над 1000 души в

...
Новият коронавирус е причинил смъртта на над 1000 души в
Коментари Харесай

Над 1000 станаха жертвите от COVID-19 в Швеция

Новият ковид е предизвикал гибелта на над 1000 души в Швеция от началото на епидемията. Това демонстрира публична равносметка, огласена през днешния ден от здравните управляващи на страната, съобщи Франс прес.

По публични данни досега заболяването е взела 1033 жертви в страната с 10,3-милионно население при общо 11 445 инфектирани - много по-висока смъртност, в сравнение с в северните й съседки. В интензивни отделения се лекуват 915 души, от които 688 мъже, прецизира ТАСС.

Швеция вкара по-меки ограничавания спрямо множеството европейски страни в опит да спре напредването на вируса, припомня Агенция Франс Прес.

Скандинавското кралство не наложи изолираност като други европейски страни - държавното управление приканва всеки " да поеме отговорност " и да следва рекомендациите на здравните управляващи. Сред най-строгите ограничения до момента е възбраната за събирания на повече от 50 души и за визити в старешки домове, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Все още е рано да се каже дали Швеция е постигнала триумф в битката с вируса, разяснява държавният епидемиолог Андерс Тегнел пред телевизия Ес Ве Те.

" Още е рано за разбор, защото другите страни са в разнообразни етапи от епидемията, само че можем да кажем, че най-малко имаме равна крива и опазването на здравето продължава да работи. Причината за учудващо високата смъртност е фактът, че инфекцията проникна в домовете за възрастни, преди всичко в Стокхолм. Наистина се надявам, че останалата част от страната си прави заключения и работи за възстановяване на обстановката в тях ", сподели медикът. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР