Новият комплекс ще се издигне на мястото на бившия завод

...
Новият комплекс ще се издигне на мястото на бившия завод
Коментари Харесай

FOHAR – умен дом в полите на Витоша

Новият комплекс ще се издигне на мястото на някогашния цех за фотохартия в Бояна

На мястото на тогавашния завод  „ Фохар “ в кв. Бояна стартира построяването на FOHAR – най-технологичния досега комплекс на строителноинвестиционната компания Europroperty. Концепцията на FOHAR e основана за клиентите, които търсят интелигентна инвестиция в по-добро качество на живот по едно и също време на чист въздух и с бързи връзки до града. Комплексът предлага впечатляваща локация покрай планината и до града, устойчива архитектура и вградени smart home ready решения, които разрешават елементарно надграждане с разнородни технологии за интелигентен живот вкъщи.

разполага с 204 жилището и ателиета с функционални разпределения и панорамни гледки към града и планината, които се чака да бъдат приключени до края на 2024 година Предвидени са красиви междублокови пространства, подземни паркоместа, детски кътове, фитнес и басейн. Проектанти са небезизвестните арх. Атанас Панов и арх. Ивайло Игнатoв от архитектурното студио „ ЛП Арх “ ООД, доказалo стила и качеството на работата си с някои от най-модерните, красиви и функционални здания в София.

Архитектурата е въображаема в подтекста на заобикалящата комплекса околна среда и в крайник с последните софтуерни новости и устойчиви материали. Във всяко от жилищата ще бъдат вградени smart home ready благоприятни условия, които да разрешат на модерния човек да ръководи отдалечено сигурността, отключването и отоплението си с едно придвижване през телефона.

„ Гордеем се, че имаме опцията да рециклираме територията на някогашния цех за фотохартия в квартал Бояна. И да създадем там един жилищен комплекс, отговарящ на търсенето на модерните жители и основан с мисъл за качеството на живот на своите бъдещи жители “, споделя Евгения Диканска, изпълнителен шеф на строително капиталовата компания.

Според нея чистият въздух, зареждащите гледки и зеленината са водещото преимущество на FOHAR, тъй като ще разрешат на жителите по-модерен, природосъобразен и уравновесен метод на живот. „ А знаем, че това става все по-важно в стресовите времена, в които живеем, и с наклонността за работа от вкъщи, която пандемията форсира “, прибавя Евгения Диканска.

Инвеститорите показват, че причина да запазят името FOHAR е и едноименната спирка на градския превоз, която дружно с близостта до два съществени булеварда основава бърза връзка с бизнес парковете и центъра на града. Това в комбиниране с невероятна панорама към града единствено на 15 минути от центъра на София трансформира във опция за интелигентна инвестиция, която дава отговор на потребностите на всеки актуален човек. 

e една от най-големите капиталови компании в региона на недвижимите парцели в България, потвърдила високото качество на своите жилищни и бизнес планове. Портфолиото на компанията включва разнородни обекти: жилищни комплекси и офис центрове, като най-известните измежду тях са комплексът „ Еделвайс “ в Бояна и Sofia Office Center на Цариградско шосе. През последните 11 години компанията влага в пазаруването на земя, създаване и продажба на обекти в България и чужбина и възнамерява построяването на планове на повърхност от над 200 хиляди кв.м.

Екип на Мениджър. Текстът е от новия брой на сп. " Мениджър ", който е на пазара
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР