Новият кмет на Варна и новоизбраните 51 общински съветници ще

...
Новият кмет на Варна и новоизбраните 51 общински съветници ще
Коментари Харесай

Новият кмет на Варна и новоизбраните общински съветници полагат клетва днес

Новият кмет на Варна и новоизбраните 51 общински съветници ще положат клетва през днешния ден. Това ще се случи при откриването на първото съвещание на новия Общински съвет. Клетва ще положат също и районните кметове, както и кметовете на кметства в селата към Варна.

Тържественото първо съвещание ще се организира, през днешния ден 13 ноември от 14:00 часа в зала „ Пленарна “ на Община Варна, напомня Moreto.net.

То е свикано със заповед на регионалния шеф Андрияна Анреева и ще се управлява от най-възрастния общински консултант, който и през този мандат е Димитър Чутурков.

Общинските съветници ще решат кой да оглави локалния парламент. Изборът ще се организира с скрито гласоподаване, като за определен се счита претендентът, който е получил повече от половината от гласовете от общия брой съветници.

Според настоящия устав за активността на Общинския съвет, в случай че на първото съвещание не се избере ръководител, председателстващият общински консултант, с решение на Общинския съвет, може да насрочи ново съвещание в същия ден със същия дневен ред не по-рано от два часа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР