Новият кмет на София Васил Терзиев ще дарява заплатата си,

...
Новият кмет на София Васил Терзиев ще дарява заплатата си,
Коментари Харесай

Терзиев: Ще взимам само лев от заплата си, а останалото ще дарявам

Новият кмет на София Васил Терзиев ще подарява заплатата си, а за себе си ще остава единствено лев. " Сами разбирате, че заплатите на общинските съветници зависи от заплата на кмета. От заплата, която се поставя на кмета, ще взема 1 лев, а другото ще го даря. Няма по какъв начин да притеглим качествени хора, които да работят за 70-80 стотинки " . Това съобщи Терзиев след срещата си с премиера акад. Николай Денков.

Думите на новия кмет на столицата идват след днешна обява на общинския консултант от ГЕРБ Димитър Вучев, който разяснява във Facebook: „ Васил Терзиев изиска 1 лева заплата като кмет на Столична община. Силна поръчка, нали? И в този момент единствено си го представете - една цяла институция, в която всички определени политици взимат месечни заплати от надлежно 1 лева (кмет), 0,90 лева (председател на общински съвет) и 0,63 лева (общински съветници) “.
Без затворени порти
Не затваряйте вратите към никоя политическа мощ. Така министър председателят акад. Николай Денков се обърна към Васил Терзиев. " Благодаря на господин Денков за протегнатата ръка ", отвърна Терзиев на брифинг пред медиите.

" За мен беше извънредно значимо да проведем тази среща и да изложа главните цели, които имаме. Беше много градивно и се надявам, че резултатът от положителното съдействие сред Столичната община и изпълнителната власт ще може да бъде усетено от софиянци през идващите месеци и години ", добави Терзиев.

" Ще предизвиквам срещи с всички политически партии и техните представители. Оптимист съм ", сподели още Терзиев.

" Васил Терзиев сложи няколко от общите тематики, по които екипа му сега знае, че би трябвало да работи интензивно - обучение, финансиране на общините ", описа министър председателят.

„ Споделихме какви са посоките. Говорихме за учебни заведения, детските градини и инфраструктурата към тях, децентрализацията “, сподели Васил Терзиев. Ако до три месеца не се избере ръководител на СОС, би трябвало да се организира нов избор за общински съвет. Това се надявам да не се случи, тъй като ще създаде блокаж на работата на Столична община, уточни Терзиев. От кого бихме се отказали не е тематика на днешния ден.

Екипът ни ще бъде разгласен в края на актуалната седмица, посочи столичният кмет.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР