Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров избра да даде първото

...
Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров избра да даде първото
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив с ексклузивни признания пред БЛИЦ TV

Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров избра да даде първото си изявление пред организация БЛИЦ. С градоначалника говорихме за наследени проблеми-строителство, зелени площи, футболни тимове, огромния план с водния цикъл.

Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров
"Наложи се да влезем в ръководството с летящ старт. Проектът за водния цикъл беше спрян, тъй като в него имаше проблеми, той ще започва още веднъж до края на годината или при започване на идната. Проектът Модър-Царевец, тази по този начин значима за пловдивчани пътна връзка, ще бъде осъществен ", бе безапелационен кметът.

Здравко Димитров разяснява и желанието на локалната власт за приемане на кредитна линия от Европейската капиталова банка, само че отхвърли община Пловдив да е споделила, че ще тегли заем в размер на 120 милиона лв..

Кметът сподели, че за този заем ще има публично разискване, средствата са нужни за реализирането на планове. Ако обаче пловдивчани не желаят и не утвърждават това желание, тази стъпка няма да бъде предприемана.

През идната година ще бъдат осъществени много огромни планове. Вече се работи по проблемите с натоварения трафик и мръсния въздух в Пловдив.

Димитров разяснява безапелационната победа на ГЕРБ на последните локални избори-кмет на огромна община, ръководител на Общински съвет и шест районни кмета на ГЕРБ. От януари той ще има приемен ден освен в кабинета си, а и в 6-те региона в града под тепетата.

Градоначалникът ще чества Коледа дружно с Пловдивския митрополит Николай, а Нова година със фамилията си.

Какво е добротата, попитахме кмета, който съобщи: "Аз съм набожен човек. За мен добротата е да отстъпваш, да вярваш и да прощаваш ".

Димитров пожела на пловдивчани и на всички българи една по-добра и сполучлива 2020 година.

Цялото изявление на новия кмет на Пловдив може да видите във видеото.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР