Новият кмет на Пловдив Костадин Димитров е избран за областен

...
Новият кмет на Пловдив Костадин Димитров е избран за областен
Коментари Харесай

Костадин Димитров е новият лидер на ГЕРБ в Пловдив , откъсва се от сянката на Иван Тотев

Новият кмет на Пловдив Костадин Димитров е определен за регионален водач на ГЕРБ в града. Това реши Изпълнителната комисия на партията през днешния ден. " Гласувахме му цялостно доверие поради постигнатия отличен резултат на локалните избори в Пловдив ", оповестиха от управлението на ГЕРБ.

Оттам прецизираха, че по този метод дават опция на новия градоначалник изцяло да се еманципира от дългогодишния регионален координатор Иван Тотев, който подаде оставка преди старта на акцията, само че продължи да дърпа конците в структурата.

Димитров заменя на поста някогашния кмет на регион " Западен " Димитър Колев, който беше краткотраен водач на ГЕРБ в Пловдив, само че в същото време и доста непосредствен до Тотев.

Знак, че Борисов желае да промени модела на ГЕРБ в Пловдив, беше и вчерашното избиране на някогашния интернационален рефер и дълготраен консултант Атанас Узунов за ръководител на локалния парламент в града. За поста Иван Тотев стягаше близкия до него консултант Слави Георгиев, който влезе в общинския съвет от гражданската квота с листата на ГЕРБ. Борисов обаче персонално е разпоредил да бъде препоръчан Узунов и той беше определен с внушително болшинство от 32 гласа на ГЕРБ, " Съединени за Пловдив ", Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и " Браво, Пловдив ".

При последвалото предаване на властта в кметския кабинет Иван Тотев се подреди до формалните лица. Кадрите от това, вбесили централата на ГЕРБ в София, където се питали в какво качество той е там. " Нито е водач на ГЕРБ, нито е последният кмет, който да сдава поста ", ядосвали се в управлението на партията.

Така последвало светкавичното решение на Изпълнителната комисия от тази заран. Борисов бил безапелационен, че Костадин Димитров би трябвало да стартира на чисто. Той даде обещание през вчерашния ден да показа екипа си до седмица и от кадровите решения ще стане ясно кой от партийните деятели застава компактно зад него. Очаква се и най-твърдите последователи на Иван Тотев да създадат внезапен завой и да последват новия кмет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР