Новият KIA Niro EV вече се дистрибутира в Корея. С

...
Новият KIA Niro EV вече се дистрибутира в Корея. С
Коментари Харесай

Kia Niro EV вече е достъпен в Корея, в Европа дебютира през октомври

Новият KIA Niro EV към този момент се дистрибутира в Корея. С самостоятелен пробег от 450 км 100%-вият електрически автомобил комбинира наслаждение от шофирането с атрактивен дизайн, удобството и практичността на кросоувър, и задвижване, което не генерира нездравословни излъчвания.
KIA Niro EV заема специфична позиция на международните пазари със своята CUV форма и напълно електрическо задвижване. Моделът се предлага и във версии Хибрид и Плъгин, чийто общи продажби надвишиха 200 000 броя (65 000, от които са осъществени в Европа) в интернационален мащаб единствено за 2 година след лансирането му през 2016 година корейският авто производител е получил над 5 000 поръчки за Niro EV след представянето на електрическия автомобил на ревюто в Пусан, по-рано тази година.

Niro EV е вторият напълно електромобил, след Soul EV, който Kia предлага на международните пазари. Европейският дебют на модела ще се реализира по време на Автосалона в Париж през октомври тази година и ще се предлага в европейската комерсиална мрежа от края на 2018 година

450 км пробег с едно зареждане от последваща генерация напълно електрическо задвижване

Niro EV е оборудван с огромна 64 kWh батерия, която подсигурява пробег от 450 км с едно зареждане. Свързан към бързо зарядно на 100 кВт, Niro EV зарежда 80% от потенциала на батерията си за 54 минути. Клиентите могат да поръчат своя Niro EV и с опционалната 39.2 kWh литиево-полимерна батерия с пробег до 300 км с едно зареждане.

Мощността се предава към предните колела от мотор с мощ 150 кВт (204 кс), който обезпечава въртящ миг 395 Нм от 0 об/мин. Това разрешава на Niro EV да форсира от 0 до 100 км/ч единствено за 7.8 секунди. Батерията е ситуирана ниско долу в каросерията, под багажника, давайки на кросоувъра център на тежестта, сходен на този на седан или хечбек, което обезпечава оптималната непоклатимост и наслаждение от шофирането.

Асистиращи системи за лидера

Системите за дейна сигурност, налични за Niro EV, включват предупредителна система с помощник за отбягване на конфликт (Forward Collision Warning с Forward Collision-Avoidance Assist), образован автопилот с функционалност за потегляне и прекъсване (Smart Cruise Control с Intelligent Stop & Go) и система за следене на пътната лента (Lane Following Assist). Lane Following Assist е технология за самостоятелно ръководство от равнище 2, която наблюдава трафика пред автомобила. Системата ръководи ускорението, прекъсването и кормилното ръководство според от наличните начело коли, употребявайки външни датчици, с цел да резервира безвредна отдалеченост. Lane Following Assist работи в диапазона от 0 до 130 км/ч.

Модерен интериор със характерни за електрически автомобил технологии и кросоувър функционалност

Интериорът на Niro EV комбинира съвременен дизайн с обстойно вътрешно пространство. Niro EV се отличава от другите версии на модела с нови функционалности и дизайнерски детайли. Декорираното в синьо табло е в унисон с екстериора, до момента в който оформлението на централната подпора е опростено с интегриран селектор за трансмисията shift-by-wire.

Усъвършенстваният 7-инчовият тъчскрийн HMI (human-machine interface), ситуиран в центъра на таблото, предлага набор от функционалности, характерни за електрически автомобил. Новата инфотейнмънт система дава информация за местоположения на най-близките зарядни станции, равнището на заряд и километрите, които автомобилът може да измине, преди да се наложи да бъде обвързван към контакта. 7-инчов LCD-дисплей разрешава на водача да ревизира интуитивно в придвижване информация за шофирането и електрическия задвижващ тракт. Оформената по нов метод централна подпора отваря повече място за дребни движимости – както и за безжично зарядно устройство за смарт телефон. При съгласуваност на автомобила към електрическата мрежа, интегрирана в горната част на таблото лампа демонстрира положението на батерията. Тази функционалност разрешава на притежателите да открият извън статуса на зареждане на автомобила.

Междуосието от 2700 мм обезпечава обстойно вътрешно пространство за пасажерите в Niro EV. Каросерията е необятна 1805 мм и висока 1560 мм, което подсигурява оптимално място за главата и раменете. Благодарение на дължината от 4375 мм автомобилът предлага повече място за товари – багажникът е с размер 451 л (VDA) повече, в сравнение с при конкурентни плъгин хибрид и електрически автомобили.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР